POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak při stěhování vhodně využít ochranné deky

Publikováno: 13. 12. 2020

Vše jste bez poškození vynosili ze starého bytu do dodávky, nic se nerozbilo, utíráte si pot z čela a radujete se, jak skvěle jste zvládli první krok. Ale právě převoz věcí na novou adresu bývá často tou rizikovou činností, kde dochází ke škodám.

Jednou z účinných ochran jsou deky. Užitečné jsou během přepravy v dodávce i při posouvání těžkého nábytku v bytě.

Když vynášíte nábytek jeden po druhém, není zase tak těžké si pohlídat, že s ním neklepnete o zeď nebo futra. No dobře, je to těžké, ale vše máte ve svých rukou (doslova) a škody se stávají hlavně z nepozornosti. Na cestě ale vše ve svých rukou nemáte a ani maximální pozornost nepomůže. Na silnici totiž nejste sami.

Stačí když někdo riskantně předjíždí, nedá blinkr nebo pozdě pustí chodce přes přechod a hned je dodávka se všemi vašimi věcmi nucena jít prudce na brzdy. Co se v tu chvíli děje s nákladem si asi umíte představit.

Škodám při převozu se dá zabránit několika způsoby. Za prvé určitě nepodceňte pečlivé poskládání nábytku, krabic a přepravek. Čím lépe a těsněji na sebe vše sedí, tím méně se budou věci v autě hýbat. Je to takový tetris převedený do reality. Za druhé pohyblivé věci svažte lanky, provázky, gumicuky, čímkoli, co pomůže věci držet na svém místě.

Ale skvěle umí pomoci i obyčejná deka. Jak?

Pokud se například bojíte o poškození nožek nebo spodní části nábytku, pokud by se ve voze posouval ze strany na strnu, tak stačí všechny citlivé kousky podložit právě dekou. Hýbat se bude deka a nikoli nábytek po ní. Dále jsou skvělé jako proložky, když stavíte předměty na sebe nebo těsně vedle sebe. Opět zabrání hlavně škrábancům. Také rohy a hrany přikryté dekou budou méně náchylné k poškození.

Doporučujeme deky přehodit i přes krabice a přepravky s křehkými věcmi. Pokud na krabici s nádobím spadne při převozu třeba špatně umístěná a uchycená lampička, skončí to střepy. Deka je další ochrannou vrstvou, která bude křehké věci chránit.

A ještě jedno využití, které úplně nesouvisí s přepravou. Určitě nezapomeňte deku použít také při přemisťování těžších předmětů po dřevěné nebo plovoucí podlaze, parketách i linoleu. Škrábanec na komodě je nepříjemný, ale je to esteticky i finančně úplná maličkost proti poškrábané podlaze.

V naší nabídce najdete speciální deky na stěhování, ale účelu poslouží jakákoli deka. Jen počítejte s tím, že utrpí nějaké škody, a proto nepoužívejte deky hezké a oblíbené.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží