POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak si s pomocí bublinkové fólie vyrobit vlastní bonbóny

Publikováno: 6. 5. 2018

Obyčejně tu radíme, jak si ulehčit práci při stěhování, jak správně zabalit cokoli zrovna potřebujete, jak správným obalem zabránit poškození cenností a podobně... Dnes to bude trochu jiné a výsledek vám bude chutnat, vyrobíme si totiž želatinové bonbóny.

Ať už rádi mlsáte vy nebo vaše děti, návod na domácí výrobu želatinových bonbónů určitě využijete. Vše je navíc hrozně jednoduché. Stačí vám jen vroucí voda a ochucená želatina v prášku v poměru cca 4 ku 1. K samotné výrobě pak využijete ještě injekční stříkačku a bublinkovou fólii.

Želatinu nasypte do vody a pečlivě promíchejte dokud nevznikne hustá směs bez "žmolků". Tu natáhněte do injekční stříkačky, propíchněte opatrně jednu z bublinek ve fólii a naplňte ji směsí. Jehlu vytáhněte a naplňte další bublinku a takhle stále dokola. Až vyčerpáte celou směs, bude před vámi platíčko budoucích pamlsků. Teď už stačí jen počkat až uvnitř vše ztuhne a pak bonbóny snadno vymačkáte.

Doporučujeme využít balící fólii s většími bublinkami. Klasická bublinková fólie s malými bublinkami jde použít také, ale asi tušíte, že plnit spousty malých bublinek je o dost těžší a časově náročnější než několik větších bublinek. I vymačkáno a snězeno budete mít rychleji.

Jestli hledáte nějakou tvůrčí činnost, která bude děti určitě bavit, tak výrobou sladkostí rozhodně zabodujete. Pokud tedy pak všechny bonbóny i nesníte.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží