800 377 773 / [email protected]
Publikováno: 27. 10. 2017
Cukroví = Vánoce. Platí tato rovnice i u vás? V některých domácnostech se pečou i desítky druhů. Někde se počet druhů zredukoval pouze na ty nejoblíbenější, ale dohánějí to v množství. Každý, kdo peče cukroví, má své fígle a tajné recepty. A že si cukroví kupujete každý rok od stejného pekaře ve vašem městě? Hlavní je, aby do Vánoc vydrželo v perfektním stavu a nebylo na jeho množství znát častější ochutnávání.
Záleží samozřejmě na druhu. Ale v zásadě platí, že cukroví má odpočívat na chladném a suchém místě. Ne však někde, kde by mohla teplota spadnout pod bod mrazu. Také by cukroví nemělo být v prostoru s jinými aromatickými surovinami. Protože, kdo by chtěl ochutnat linecké kolečko, které voní jako šiška salámu?
Lednice, která by splňovala nároky chladu a sucha, bývá před vánoci plná až po okraj a tudíž nám nezbývá nic jiného, než se poohlédnout po jiném místě. Ideální je chladný sklep, chodba nebo komora. Také je dobré připravit si dostatek papírových krabic i plastových dóz. A podle čeho třídit jednotlivé druhy?
Pokud máte velkou krabici, nebojte se uložit různé druhy k sobě. Aby se nepromíchaly, můžete použít listy pečícího papíru. Těmi snadno vytvoříte hranice. Dovolíme si zde ale malé upozornění. Okrádáte se tím totiž o tu obrovskou radost, když na dně krabice najdete mezi rohlíčky tu poslední, zaručeně nejlepší pracnu.
autor:
Jiří Novák
marketingový specialista