POZOR! Během státních svátků ve čtvrtek 1. a 8. 5. je prodejna zavřená.
800 377 773 / [email protected]
Publikováno: 13. 11. 2021
Pro milovníky sladkého přichází oblíbené období v roce. Doba cukroví. Kdy jindy než o vánocích vám doma leží doslova kila sladkého?
Nic se nevyrovná chuti čerstvého cukroví jen pár hodin po jeho vytažení z trouby. Většinou ale jíme sladké i celé týdny po adventu. Však to znáte, cukroví si často ještě celý leden měníte se známými, s kolegy v práci, dáváte ho dětem do školy… A na to, jak je cukroví hezké a chutné třeba měsíc po upečení už má velký vliv správné skladování.
Ne každé sladké skladujeme stejně. Pro různé typy cukroví jsou vhodné různé způsoby skladování i nádob. My se dnes zaměříme na správné skladování v papírových krabicích. Jaké cukroví do krabice dát a jak?
Skladování v krabicích je vhodné hlavně pro slepované či polévané pečivo. Papír nebo karton udržuje uvnitř ideální klima. Cukroví si udrží dlouho svou křehkost a nadýchanost, ale nezapaří se. Přebytečnou vlhkost papír pohltí.
Aby bylo cukroví chutné, měkké a nadýchané a samozřejmě i vizuálně hezké, nemůžete ho do krabice jen tak nasypat a víc neřešit.
Nejlepší je dno krabice vyložit alobalem nebo pečícím papírem a cukroví do krabice opatrně vyskládat. Na rozdíl od ovoce zde neplatí, že byste nemohli skládat více řad na sebe. Doporučujeme ovšem každé patro oddělit novou vrstvou alobalu nebo papíru. Při manipulaci se snažte být jemní, aby se cukroví příliš netřelo o sebe. Pak se vám některé kousky rozdrobí a drť se chytne do polevy či marmelády.
Cukroví s nachytanými drobky bude méně hezké, na omak olezlé a zkrátka ne už tak parádní jako dříve.
Dejte si pozor na skladování různých druhů cukroví s výraznou vůní nebo chutí pospolu v jedné krabici. Jejich aroma by se smísilo. Podobné druhy cukroví (například linecké s různými marmeládami nebo různé variace vanilkových rohlíčků) ale spolu bez problémů skladujte.
autor:
Jiří Novák
marketingový specialista