POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak správně zabalit nábytek, aby se nepoškodil

Publikováno: 13. 11. 2018

Správně zabalit některé zboží není hračka. Dnes se blíže podíváme na nábytek. Na co musíte při balení nábytku pamatovat? A jaké obalové materiály je nejlepší použít?

U nábytku jsou nejnáchylnějšími místy hrany a rohy jednotlivých desek. Stačí trochu prudší náraz a hned se poškodí nebo úplně uštípnou. Takové desky jsou pak na vyhození. Nevypadají hezky a někdy takový nábytek ani nejde složit, protože k sobě desky už správně nepasují, špatně doléhají nebo jsou vypouklé.

Při balení nábytku proto doporučujeme dávat si větší pozor právě na ochranu hran a rohů. Přímo k tomuto účelu slouží ochrané hrany z kartonu. Podle toho, jak moc chcete, aby desky vše přežily bez újmy můžete volit mezi dvou a tří milimetrovou tloušťkou kartonu.

Po přidání kartonových hran je nejlepší vše omotat bublinkovou nebo běžnou stretch fólií, které zaberou minimum místa a tím pádem nebude potřeba zvětšovat kvůli obalům krabici. I o pár centimetrů větší krabice může ve velkých počtech znamenat například větší nároky na skladovací prostory, které je naopak potřeba využívat co nejekonomičtěji.

Aby se o sebe netřely jednotlivé desky nebo i mezi samotné balíky s nábytkem naskladněné na paletě či v regálech, můžete mezi ně ještě umístit proložkové vrstvy papíru nebo kartonu. Těmi zabráníte oděrkám a škrábancům, které sice nemají vliv na funkčnost, ale nevypadají hezky.

Nábytek a dřevěné desky jsou sice na první pohled pevné, ale jejich balení se nevyplatí podceňovat. Dejte si proto záležet na jejich ochraně. Ať už se stěhujete a chcete, aby vše přežilo bez újmy nebo jste výrobce či dodavatel a jsou vaším cílem spokojení zákazníci a minimum reklamací, prvním krokem je vždy dobrá ochrana zboží.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží