POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak využít palety jako pomocníky při zahradničení

Publikováno: 28. 2. 2018

Určitě jste už viděli z palet postavený nábytek. V bytě můžete spát na posteli z palet, stejně jako sedět na gauči a křeslech z palet. A u toho mít nohy na konferenčním stolku, taky z palet. Trend se ale netýká jen domácností a vydal se i na zahradu. Paleta vám snadno pomůže při pěstování zeleniny a ještě se postará, aby záhonky byly pěkně rovné a symetrické. Jak na to?

Samozřejmě budete potřebovat paletu. Dále netkanou textilii, hřebíčky a dostatečné množství kvalitní zeminy. Spodní stranu opatřete vrstvou netkané textilie tak, aby se vám lépe kontrolovalo dostatečné množství zeminy. Textilii můžete přibít hřebíčky nebo použít rychlou sponkovačku. Po utěsnění palety ji umístěte na místo a zasypte množstvím zeminy. Pak už si jen zasázejte vaše oblíbené bylinky, zeleninu nebo malé měsíční jahůdky. Protože i dřevo bude ze začátku sát hodně vody, nezapomeňte rostlinky dostatečně zalévat.

Výhodou takovýchto záhonků je, že na ně nemusíte trvale vykopávat záhonky a dlouze se tak rozmýšlet, na jaké části zahrady se bude rostlinkám nejlépe dařit. Když zjistíte, že na jiném místě by bylo bylinkám lépe, můžete paletový záhon prostě přemístit. A na zimu je můžete klidně poskládat na sebe nebo úplně ze zahrady uklidit.

Pokud doma zrovna nemáte zbytečnou paletu, můžete si od nás koupit použitou. Přeci jen kupovat novou paletu proto, abyste do ní nasypali zeminu a položili ji na zahradu, by bylo trochu podivné.

Tak si užijte svou zahradnickou chvilku a těšte se na plody své práce a sluníčka. Čerstvě utržená bazalka je na špagety tou nejlepší volbou.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží