POZOR. Ve středu 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak zlepšit efektivitu s balícími stroji

Publikováno: 7. 11. 2023

Balení a zasílání zboží může být velmi složitý a zdlouhavý proces, který často vyžaduje mnoho manuální práce a brání rychlému reagování na rostoucí poptávku na trhu. Co třeba takové Vánoce, kdy většina z nás nakupuje dárky ve velkém, zatímco firmy čelí výzvě, jak vše v časovém termínu zabalit a odeslat? Balící stroje se tak stávají nepostradatelnými především pro firmy, které čelí pořádnému návalu a potřebují zvládnout narůstající poptávku během sváteční sezóny a zároveň musí myslet na spokojenost zákazníků vůči rychlému a včasnému doručení.

Firmy používají různé stroje a zařízení k balení zásilek v závislosti na svých potřebách a rozsahu žádaných operací. Mezi nejčastěji používané patří např.:

  1. Stroj na výrobu vzduchových polštářků – nejčastěji využívaný u náročnějších provozů, kde se polštářky používají jako ochranný obal nebo výplň při balení a dopravě různých výrobků během přepravy. Tento stroj tak umožňuje výrobcům vytvářet obaly přímo na místě, což vede k efektivnímu a flexibilnímu způsobu, jak zajistit ochranu výrobků během logistických procesů.
  2. Stroj na výrobu kartonové střiže – je skartovací stroj, kde se z kartonové lepenky vytváří výplňový materiál, tedy kartonová střiž. Vlastnictví stroje tak může být strategickým krokem pro firmy, které potřebují pružnost a kontrolu ve výrobě kartonového materiálu.
  3. Komorový balící stroj – nejčastěji využívaný pro balení rozměrných výrobků, kdy je stroj schopen jedinou operací provést sváření, odstřižení a smrštění fólie. Stroj ovládá dva režimy činnosti - sáčkování se smrštěním, nebo bez smrštění fólie. Hlavní výhodou vlastnictví komorovaného stroje je umožnění firmám zlepšit kvalitu balení.
  4. Automatický páskovací stroj – je ekonomické páskovací zařízení pro široké PP pásky s automatickým zaváděním pásky kolem produktu. Cílem firem je tak zefektivnit a zautomatizovat proces balení.

Možností a druhů balících strojů je nespočet. Mezi další, často využívaný, patři např. stroj na balení do plastových tašek, který se často používá v maloobchodě a e-commerce. Dále např. paletovací stroje, které slouží k balení na palety, což usnadňuje manipulaci a přepravu většího množství zásilek.

Proč je výhodné do balících strojů investovat?

Uvažujete nad tím, zda se vyplatí, aby vaše firma investovala do balících strojů a nejste si jisti, jaké jsou potenciální výhody a návratnosti investice?

Rychlost a efektivita – balící stroje mohou balit zásilky mnohem rychleji než ručně balené zboží, což zvyšuje efektivitu procesu a je tak klíčové pro rychlé dodání zboží zákazníkům. A co je na tom nejlepší? Mnoho strojů může pracovat nepřetržitě, což umožňuje hromadné balení zásilek i mimo pracovní dobu. Celkově lze říci, že rychlost a efektivita balících strojů je klíčovou pro spokojenost zákazníků a jejich opětované využití firemních služeb.

Úspora pracovních sil – použití balících strojů může snížit potřebu manuální práce  - uvolní zaměstnance pro další úkoly a zároveň provádějí balení zásilek a uzávěr zásilek automaticky, což eliminuje potřebu ruční práce a vede tak tomu, že firmy mohou šetřit na nákladech na pracovní sílu.

Nastavitelnost a manipulace strojů – balící stroje lze snadno nastavit podle různých velikostí a typů zásilek a zároveň umožňují pracovat s nejrůznějším balícím materiálem, jako jsou krabice, fólie, či pytle. V rámci nastavitelnosti se tak lze přizpůsobit odlišným způsobům balení od vakuovaného až po svinovaný balík. Důležitým poznatkem je především to, že u balících strojů lze snadno a rychle změnit nastavení dle požadovaných parametrů.

Bezpečnost – stroje jsou konstruovány tak, aby minimalizovaly riziko fyzického zranění při manipulaci. Ve většině případů jsou stoje vybaveny bezpečnostními prvky, což zvyšuje bezpečnost na pracovišti a napomáhá tak splnit příslušné bezpečnostní předpisy a standardy.

Šetření materiálu – balící stroje často minimalizují množství balícího materiálu, což vede k úspoře nákladů.

Balící stroje se tak staly nepostradatelnými pro dokonalý a efektivní chod většiny firem. Navštivte námi nabízené balící stroje a nechte se inspirovat moderními technologiemi, které vám pomohou dosáhnout úspor, zvýšené efektivity a zlepšeného balícího procesu.

 

autor:
Kateřina Polášková

marketingový specialista


Související zboží