POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jaké jsou výhody páskování plastem oproti kovovým páskám?

Publikováno: 15. 2. 2019

Páskování je nejjednodušší způsob, jak bezpečně upevnit objemné zboží na paletě. Snadno udrží nejen velké těžké výrobky, ale i nastohované krabice se zbožím. Díky tomu vám páskování pomůže snížit náklady na přepravu a skladování zboží.

Zboží na paletě váží často i stovky kilogramů a to klade velké nároky na kvalitu materiálů, ze kterých se pásky vyrábí. V zásadě můžeme pásky dělit na ocelové a plastové. Obě technologie mají své výhody a nevýhody. Zatímco ocelové pásky jsou "stará klasika", čím dál větší podíl si na trhu ukrajují právě plastové pásky. Co jiného oproti kovu nabízejí?

Hlavní výhodou plastu je nižší hmotnost. Stejně dlouhý plastový pásek je oproti kovovému výrazně lehčí. Některé druhy až o 80 %. Tím snižujete náklady na dopravu nejen u zboží, ale pokud při logistice páskujete ve velkém, ušetříte i na samotném dovozu a skladování rolí s páskami.

Výrazně větší je i délkový návin umělého pásku. To usnadňuje a zlevňuje skladování i manipulaci a hlavně vám na páskovacím stroji vydrží mnohem déle. Jednou rolí opáskujete až 4x více a sami si jistě spočítáte, kolik času a peněz to pomůže ušetřit díky kratším prostojům a méně náročné obsluze stroje.

Pokud skladujete pod širým nebem, přijde vám vhod i to, že plast narozdíl od kovu nikdy nezkoroduje a je odolný i proti UV záření.

Při páskování si musíte dávat pozor, abyste zboží či jeho obal nepořezali. Hrany pásek jsou totiž velmi ostré. U ocelových pásek se tento problém dá řešit ochranými rohy. Druhou možností je přejít na pásky plastové. Ty totiž mají hrany o poznání méně ostré. Pokud tedy je pro vás ochrana balení důležitá, je lepší sáhnout po materiálu, který je šetrnější.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží