Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Jakou lepící pásku využít?

Na českém trhu je velké množství nejrůznějších lepících pásek, kdy každá může sloužit k něčemu jinému. Běžný člověk má zajisté problém se jimi všemi probrat a vybrat správnou. Jak se mezi všemi typy lepících pásek můžete vyznat?
 

Existuje několik základních druhů, ve kterých je dobré se orientovat:

1. Lepící pásky na balení: Klasické pásky různých barevných variací a velikostních rozměrů, které slouží pro balení krabic, lepení různých materiálů nebo třeba spojování bublinkových fólií. Na některé druhy si navíc můžete dokoupit i odvíjecí strojek, který vám usnadní odtrhávání jednotlivých kousků pro lepení.

2.Oboustranné pásky: Potřebujete spojit různé materiály k sobě? Ať už se jedná o běžný papír, PVC nebo třeba koberce, tak můžete účinně využít oboustranné lepící pásky. Jedná se o skvělý způsob, jak zafixovat dvě věci k sobě. Existují v průhledném i barevném provedení.

3. Maskovací pásky: Ideální volba pro lidi, kteří se například chystají malovat stěny své domácnosti. Maskovací pásky, kterými může být třeba krepové lepící pásky z papíru, můžete bez větších obav nalepit na okna, nábytek nebo třeba omítku a nemusíte se obávat, že byste jejich povrch poškodili. Výhodou také je, že při lepení nebudete potřebovat nůžky – maskovací pásku lze snadno utrhnout.

4. Magnetické: Speciální druh lepící pásky, který má stejné vlastnosti jako klasický magnet – z jedné strany odpuzuje magnety, z druhé přitahuje. Tento druh pásky je možné přilepit na povrchy magnetické i nemagnetické.

5. Protiskluzové: Chcete minimalizovat možnost vzniku nebezpečného povrchu pro chůzi? Volte protiskluzové pásky, které díky svému drsnému povrchu efektivně snižují riziko uklouznutí.

A další.

Našli jste mezi výčtu výše typ, který by se vám hodil? Tak si ho neváhejte pořídit. Může vám velmi usnadnit práci nejenom v kanceláři, ale také v terénu.