Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Kartonová hrana – malý pomocník, který ochrání i drahé zboží

Publikováno: 24. 7. 2018

Někdy jsou ti nejdůležitější pomocníci nejméně vidět. Platí to u lidí i u nástrojů. Takovým nenápadným pomocníkem jsou i ochranné kartonové hrany.

Ochranné hrany mají hned několik využití. Máte drahý nábytek, který nesmí při stěhování utrpět ani minimální škrábnutí? Tak to vám ochrana rohů a hran přijde vhod. Právě rohy a hrany jsou totiž první místa, kde nábytek při stěhování trpí. Hrany jsou vyrobeny z pevného kartonu a můžete si vybírtaz tloušťky dva či tři milimetry. Na délku mají hrany přesně metr a můžete si je libovolně řezat podle svých potřeb. A koneckonců při stěhování nesmí utrpět škrábanec žádný nábytek, nejen ten drahý.

Možná ještě častěji jsou využívány jako ochrana zboží při stohování. Pokud zboží na paletě pevně spojíte ocelovou nebo plastovou páskou, tak v místě ohybu páska silně tlačí na hranu uloženého zboží. To je nebezpečné zejména, pokud je na paletě stohován třeba sypký materiál nebo pokud palety leží venku a musíte je chránit před vlhkem. Páska totiž nepromokavou fólii i plachtu snadno protrhne.

V místě kontaktu pásky se zbožím proto zabezpečte zboží ochrannou hranou, aby páska měla mezi svým povrchem a zbožím ještě jednu pevnou vrstvu navíc. Takto zabezpečená paleta zvádne i složitější manipulaci, aniž by se lepenka prodřela.

Ale nemusíte hned stohovat zboží na paletách a stejně vám může být hrana užitečná. Pokud na sebe skládáte několik těžších krabic, doporučujeme jejich okraje zdvojit právě ochrannou hranou, která je zpevní a vyztuží. Krabice tak více vydrží a můžete na sebe naskládat i více krabic na sebe. Vše bude lépe držet a rohy krabic se nepoškodí.

Ať už jste domácnost, která má před stěhováním nebo malá firma, která potřebuje lépe chránit zboží při skladování a distribuci, určitě vám tento malý pomocník přijde vhod.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží