POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Když to nesmí zmoknout!

Publikováno: 9. 4. 2018

Déšť je pro zahradu vysvobození. Tráva zezelená a začne růst, bude se dařit všemu, co jste na jaře zasadili, prostě paráda. Ale někdy vykouknete z okna, uvidíte pár kapek a sakrujete. To když si uvědomíte, že jste nezakryli dřevo, dětšké pískoviště nebo jiné věci, které nechcete mokré.

Nejjednodušší způsob, jak vše udržet čisté a suché jsou krycí plachty. Ty jsou nepromokavé, vyrobené z kvalitního polyethylenu, který je pro větší odolnost a vodotěsnost laminovaný. Snadno tak můžete nechat dřevo složené na zahradě přes celý rok, plachta to vydrží, takže si budete moci kdykoli doma roztopit a udělat si opravdovou pohodu.

Plachta se samozřejmě nehodí jen na dřevo, její využití je v podstatě neomezené. Vždy se najde něco, co potřebujete ochránit před špínou, vlhkostí nebo naopak ostrým letním sluncem.

Plachty se často využívají pro přikrytí odstavených aut, motorek či karavanů. Pokud víte, že svého miláčka nebudete delší čas používat a nemáte pro něj místo v garáži, je lepší ochránit lak pod plachtou. Ostré slunce nebo tuhá zima totiž dokážou s lakem udělat divy. Divy, které vás zrovna nepotěší. Neriskujte že bude po pár měsících lak popraskaný nebo vyšisovaný a flekatý od sluníčka. Zejména lak na starších strojích toho nevydrží tolik.

Na krajích najdete kovová oka, takže plachty můžete snadno zatížit nebo ukotvit, aby je neodfoukl silný vítr. Doporučujeme navázat na oka například pytle s pískem. Nezatěžujte kraje plachet položenými kameny, tyčemi a podobně. Ostré okraje budou na plachtu dlouhodobě tlačit a oslabí její odolnost. V krajním případě může dojít i k protržení a děravá plachta je, jak asi tušíte, v podstatě na vyhození.

Zakrývací plachty prodáváme ve dvou rozměrech – 4x5 a 4x6 a gramáž materiálu je 200g na metr čtvereční. Plachta se v domácnosti neztratí. Jak ji jednou pořídíte, budete se divit, jak jste mohli fungovat bez ní. Tak moc je praktická.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží