POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Klecové vozíky jsou vítaní pomocníci do skladů a výroby

Publikováno: 28. 6. 2021

Klecové vozíky se hodí pro kompletaci objednávek, rozvážení balíčků a dokumentů a další drobnou logistiku ve skladech a větších provozech.

Logistika uvnitř skladů a větších výrobních center má několik základních problémů. Často jsou jejich prostory velmi rozsáhlé, takže přenést pár balíčků z bodu A do bodu B zabere dost času. Zvlášť, když jsou třeba těžké nebo jich je více. Nosit je naněkolikrát po dvou třech kouscích by trvalo věčnost.

Nepostradatelné jsou pak ve skladech při kompletaci zásilek, když musíte jednotlivé části objednávky vyzvednout na různých místech skladu a donést je k místu kompletace.

Využívají se i při doručování poštovních balíčků a zásilek, převážení dokumentů a také jako „pojízdné regály“, když potřebujete nějaké balíčky dočasně uskladnit a nemáte pro ně vyhrazené pevné místo.

Při výběru kontejneru se řiďte podle několika základních parametrů. Objem a rozměry určí množství zboží, které na klecový vozík dáte. Některé vozíky navíc mají specifické rozměry, které se mohou hodit právě pro to, co v nich chcete převážet, takže se určitě vyplatí chvíli hledat, zda nenajdete někde ten ideální.

Pokud budete s kontejnerem jezdit po hladkém betonu nebo jednolité průmyslové podlaze, můžete sáhnout po vozíku s malými kolečky, ale třeba na zámkovou dlažbu nebo nedejbože štěrk určitě sáhněte po větších kolečkách.

Zajímavé jsou i další funkce. Třeba odjímatelné kovové bočnice, které zvyšují variabilitu vozíku a dovolí v případě nutnosti převážet i rozměrnější balíky než je základní šířka vozíku.

Velmi nápomocná je i možnost zapřáhnout několik vozíků za sebe a udělat z nich „vláček“. Naráz tak převezete několikanásobek zboží.

Pokud chcete kontejner využívat spíše ke skladování zboží, podívejte se takových, které jdou stohovat.

Samozřejmostí už dnes jsou minimálně dvě kolečka s brzdou, stejně jako to, že jsou dvě nebo všechna čtyři kolečka plně otočná a pogumovaná. Stejně ale doporučujeme se na velikost, materiál a vlastnosti koleček vždy detailně podívat.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží