Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Kompostovatelné biotašky se rozloží i na domácím kompostu

Publikováno: 15. 6. 2021

V posledních letech se lidé více a více zamýšlejí nad tím, jak šetřit naši planetu a je jasné, že čím méně budeme používat plasty, tím lépe. Plasty jsou velmi často praktické, ale když je můžeme tak jednoduše nahradit, jako je to v případě eko obalů, proč to neudělat, že?

Eko obaly obecně jsou vyrobeny z přírodních materiálů (např. kukuřice, bavlna), takže díky jejich výrobě a použití nevzniká plastový odpad. Kompostovatelné pytle vypadají na pohled podobně jako PE pytle, narozdíl od PE pytlů se ale na kompostu nebo skládce rozloží v řádu týdnů, maximálně měsíců, což je oproti klasickým pytlům obrovský rozdíl.

 

Kde kompostovatelné pytle koupit

Kompostovatelné pytle jsou vhodné pro každý koš nebo popelnici. Pytle mají dostatečnou pevnost na běžný odpad, po naplnění lze pytle vyhodit do komunálního odpadu, kde se pytle následně rozloží na skládce během několika týdnů. Menší pytle můžete nechat rozložit na svém domácním kompostu.

Kompostovatelné tašky a pytle můžete koupit i u nás - podívejte se do kategorie Eko obaly. Seženete zde kompostovatelné pytle různých rozměrů s různým objemem, od malých až po velké, včetně sáčků na psí exkrementy. Stejně jako PE pytle se i tyto eko pytle prodávají v rolích. Je potřeba je skladovat v suchém prostředí, mimo dosah tepla a přímého slunečního světla.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží