POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Kompostovatelné tašky a sáčky

Publikováno: 3. 3. 2020

Kompostovatelné bio tašky, pytle nebo sáčky se vyrábějí z přírodních obnovitelných materiálů. Technologie výroby jsou různé, ale používají se rozložitelné materiály a směsi s přídavkem kukuřice, cukrové třtiny apod. Cílem je, aby se taška nebo sáček brzy v kompostu rozložil. V praxi se jedná řádově o několik týdnů, maximálně pár měsíců.

Do bio odpadu i na domácí kompost

Tyto bio sáčky můžete v klidu vyhodit do popelnic s bio odpadem, nebo na svůj domácí kompost. Z podobných materiálů se vyrábějí i sáčky na psí exkrementy, které se pak vyhazují do klasického komunálního odpadu a na skládce se opět rozloží. Prodávají se i bio kompostovatelné tašky s uchy, které mají nosnost 10kg a dají se používat i na klasický nákup. Obecně platí, že by se tyto kompostovatelné pytle a tašky měly skladovat v suchém prostředí, mimo dosah většího tepla a přímého slunečního záření.

Kompostovatelné sáčky, tašky a pytle se vyrábějí v nejrůznějších velikostech a prodávají se na roli o více kusech (například menší sáčky 25x60 cm, objem 30 litrů, 25 kusů na roli, cena 125 Kč s DPH). Většinou mají světle zelenou nebo černou barvu.

Další ekologické obaly

Kromě kompostovatelných sáčků, pytlů a tašek u nás naleznete i další obaly, které jsou ekologištější variantou k běžně používaným produktům. Místo igelitových tašek je vhodnější používat papírové tašky, namísto bublinkových obálek protinárazové ECO obálky Sumo apod. Více šetrných obalů naleznete v kategorii Eko obaly

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží