POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Konec vrtání, rámusu a prachu. Mamut to unese!

Publikováno: 16. 3. 2016


Nehledejte vrtačku s vrtáky, ani skoby či hmoždinky. Alternativou výrobce Den Braven jsou vysoce fixační lepidla Mamut. Jejich kvalitu potvrzuje široké využití lepidel nejen v domácnostech a na zahradách, ale i mezi profesionály z řad řemeslníků a stavebních firem.

Nosnost lepidel Mamut je tak v praxi mnohokrát ověřená. Mamut se využívá třeba i pro lepení vodotěsných spojů ve strojním a automobilovém průmyslu. Kromě toho, že skvěle drží, totiž díky své pružnosti i pohlcuje vibrace. Je také řemeslníky vyzkoušeno, že se hodí i jako vynikající tmel na drobné opravy. Dá se snadno vyhladit do požadovaného tvaru a překrýt barvou. Lze z něj dokonce i modelovat. Lepidla Mamut navíc nezapáchají, neobsahují rozpouštědla ani ftaláty.

Mamut si dobře porozumí s širokou skupinou materiálů, od kovů jako je ocel, nerez, hliník, zinek i nejrůznější slitiny, přes umělé hmoty, skla, zrcadla, až po beton, přírodní kámen, keramiku, sádrokarton a další materiály.
Lepidlo Mamut Glue high tack, Den Braven, pro odolné spoje


Podle typu užití je důležité vybrat vhodný typ lepidla. Lepidlo Mamut Glue high tack vytváří mimořádně odolné lepené spoje. Pevně přilepí i těžké předměty k podkladu, aniž by byla nutná fixace lepeného spoje. Po vytvrzení lepidla má spoj pevnost v tahu až 22 kg/cm2. Lepidlo Mamut Glue high tack účinně nahrazuje šrouby, hřebíky a nýty. Je ideální také pro fixaci zrcadel.  Vlastnosti lepidla nenaruší ani plísně, slaná voda, chlór, nebo čisticí prostředky.

Zvolit můžete také univerzální lepidlo Mamut Glue Crystal, které má oproti bílému Mamut Glue high tack čirou barvu a vytváří tak průhledné spoje. Je trvale pružné, vlhku a voděodolné a neobsahuje rozpouštědla. 
Lepidlo Mamut Glue Crystal, průhledné, pro odolné spoje, pružné, voděodolné


Lepidla Mamut využijete třeba i na zahradě, venkovní klima je nezaskočí – jsou po vytvrzení odolná od -40°C do téměř 100°C a aplikační teplota je vyhovující už od 5°nad nulou až do 40° Celsia.

Pokud potřebujete třeba jen připevnit háček v kuchyni, nebo drobné opravy, vybrat si můžete malou tubu s náplní 25 mililitrů. Pro větší montáže pak využijete 290 mililitrové kartuše.
Aplikaci Vám usnadní profesionální aplikační pistole HKS 12 COX, určená pro aplikaci tmelů a lepidel z kartuší. Je vyrobena z lehkého materiálu, který umožňuje i delší dobu práce bez vysoké námahy.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží