Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Krabice ukryjí spousty věcí a přitom zkrášlí interiér bytu i kanceláře

Zahlcuje Vaše prostory doma či na pracovišti množství drobností, spisů a dokumentů, které často využíváte, ale nechcete je mít stále pohozené na stole a v šuplíku už na ně třeba není místo? Řešením pro Vás mohou být úložné krabice.

Boxy pro uložení věcí v domácnosti či kanceláři můžete zvolit jak z umělých materiálů, tak i těch přírodních, jako jsou tkaniny, dřevo, varianty z proutí či listí exotických rostlin nebo také kartonový papír. A právě u kartonových variant úložných krabic zůstaneme – jejich výhodou je pestrost co se týče vzorů a barevných provedení. Krabice v přiznané barvě lepenky následují boxy s širokým vzorem povrchů z matného i lesklého zdobeného papíru.

Kartonové úložné krabice tak díky rozmanitému designovému provedení zkrášlí Váš byt i kancelář a přitom drobnosti v nich ukryté zůstanou stále při ruce. Stejně tak jako v případě designu jsou tyto laciné a přitom vkusné a praktické úložné prostory variabilní i co se týče konstrukce. Mohou mít samostatné nebo odklopné víko spojené s krabicí, průřez v bočních stranách pro uchopení boxu nebo třeba i plastová či kovová madla, případně provazové úchyty. Stejně tak jsou rozmanité i způsoby jištění víka, od prostého zaklopení přes provazové úchyty až po visací zámky, které – už vhledem k použitému materiálu úložné krabice – slouží spíše jako designový doplněk.

Rohy úložných krabic bývají u některých typů z vnější strany navíc vyztuženy kovovými obložkami, nebo zevnitř bývá jejich pevnost vyztužena plastovými nýty. Od konstrukce a designu krabice se pak samozřejmě odvíjí i její nosnost a také cena.   

Výhodou úložných krabic je kromě široké palety výběru podle designu a rozměrů i možnost štosování na sebe i skladnost v rozloženém a tedy plochém stavu. A až doslouží, jejich následná likvidace tolik nezatěžuje přírodu, jako právě plastové alternativy.

Naopak nevýhodou, například oproti plastovým konkurentům, je pak podléhání vlhkosti a plísním. Proto nejsou příliš vhodné do vlhkých prostor, jakými jsou například prádelny a sklepy. Vlhkost z prostoru snadno natáhnou a ztratí pevnost i ochrannou funkci pro uschované věci.

Ve Vaší domácnosti nebo kanceláři však úložné krabice budou líbivým doplňkem i univerzálním důstojným místem pro věci, které si jen usmyslíte.