POZOR. Ve středu 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Kreativní využití voštinového papíru: od obalů k uměleckým dílům

Publikováno: 27. 3. 2024

Unavují vás klasické balící papíry a přemýšlíte, čím originálním se zavděčit ostatním? Balení do balícího papíru a dárkových taštiček vás už omrzelo? Vyzkoušejte novinku v podobě voštinového papíru. Jedná se o jednoduchou a udržitelnou alternativu k bublinkové fólii. Přestože se může zdát, že se jedná pouze o obyčejný kus papíru, sami můžete být překvapeni, co všechno lze s tímto pomocníkem vytvořit. Pojďme se spolu podívat na to, jak tento univerzální materiál může oživit vaše nápady a projekty.

Balení dárků a lahví

Navzdory své jednoduchosti přináší voštinový papír mnoho možností pro kreativní využití. Pokud si přejete snadno a rychle zabalit dárek ve formě lahve či krabice, neexistuje snadnější způsob. Voštinový papír vypadá sám o sobě hezky. Ozdobit ho poté můžete už jen jakoukoliv stuhou, visačkou či obyčejným jutovým provázkem. Svoji texturou dodá vašim dárkům nejen pozitivní estetickou stránku, ale zároveň slouží jako skvělý ochranný materiál.  

Obalový materiál na květiny

Vyhněte se klasickému papíru na zabalení květin a vyzkoušejte novou kreativní cestu. Díky své pružnosti a snadné manipulaci lze voštinový papír použít i jako obal na květiny místo klasického papíru. Navíc je možné ho jednoduše tvarovat dle velikosti květiny a lze ho snadno přizpůsobit květinovému aranžmá.

Diy dekorativní ozdoby

Jste rádi kreativní? Použijte voštinový papír na vytváření dekorativních ozdob či patchworku. Zkuste vyrobit origami z voštinového papíru nebo stolní dekorace na oslavu narozenin. Použít ho můžete i k vlastnoručnímu tvoření ozdob na stromeček či obalů na knihy, učebnice či bločky, nebo si z něj vytvořit praktickou záložku do knih. Stačí si vystřihnout požadovaný tvar a pak už jen zdobit dle Vaší fantazie.

Využití v praxi

Díky své textuře a dobré manipulaci materiálu se voštinový papír skvěle hodí i jako nástroj pro tvorbu uměleckých děl, kdy s ním můžete jednoduše modelovat. Navíc z něj lze snadno vyrobit např. texturované pozadí, které pak už jen přebarvíte akrylovými barvami, temperami či barevnými spreji.

Voštinový papír můžete vidět v nejrůznějších formách, od samotné role, která je nejběžněji k dostání, až po tzv. WrapBox. Ten se od klasického voštinového papíru liší způsobem použití – voštinový papír je spolu s klasickým papírem umístěn v aplikační krabici, v které lze se zbožím určeným pro balení pohodlně manipulovat.

autor:
Kateřina Polášková

marketingový specialista


Související zboží