POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Květináče, aby se květům dařilo

Publikováno: 5. 6. 2017

Nemusíte být žádní velcí zahradníci, abyste ocenili krásu rozkvetlých květin, ať už doma, na balkóně nebo v zahradě. Barevnost a rozličné tvary nás dokáží neustále okouzlovat. Pokud také rádi žijete obklopení květy, podívejte se na naši nabídku květináčů. Máme je v různých velikostech i typech, takže uspokojí nejrůznější potřeby.

A co do květináče dát? S výběrem květin vám jistě rádi pomohou v místním květinářství. Než se tam vydáte, nezapomeňte chvíli pozorovat místo, na kterém květinový koutek plánujete. Jak často tam svítí slunce? Jak moc tam fouká? Pomůže vám to vybrat tu nejvhodnější rostlinu a vašemu pěstitelskému umu už nebude nic stát v cestě.

Pro slunná místa se nejlépe hodí: petunie, surfinie s bohatými květy v barvách od bílé, růžové, fialové až po červenou, dále pak pelargonie, nenáročné gazánie nebo verbeny. Ty svou vůní navíc lákají motýly z širokého okolí.

Stinná místa prospívají: begónii, v závěsných květináčích fuchsii a balzamíně. Ta je velmi žíznivá a vyžaduje zálivku každý den.

V květinářství také nezapomeňte na vhodný substrát a případně si nechte doporučit nějaké hnojivo. Rostliny v květináčích potřebují více péče než ty zasazené v zemi. Myslete tedy na pravidelnou zálivku a průběžné odštipování zvadlých květů. Pomáháte tím dalšímu bujnému kvetení.

Pokud byste v květináči radši pěstovali něco s větším užitkem pro jazyk než pro oči, můžeme vám doporučit měsíční jahody. Jsou o málo větší než jahody lesní a vystačí si i s menším květináčem. Jahody potřebují velký přísun vláhy. Substrát by měl být stále vlhký. A nejlépe se jim daří na slunečném místě. Odmění se vám sladkými plody, které si můžete utrhnout do jogurtu ke snídani nebo jen tak, když budete procházet kolem.

Nebojte se pustit do zahradničení! Je to příjemný relax a rostlinky vám budou vděčně kvést a plodit.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží