POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Lepší pomocník než Brouk Pytlík? Na práci všeho druhu zvolte raději ten igelitový…

Publikováno: 16. 3. 2016

Pytle v různých podobách zkrátka doprovází lidstvo odnepaměti. Vaky jsou prastarým vynálezem a univerzálním pomocníkem. A aniž si to uvědomujeme, používáme tuto formu obalu vlastně v různých podobách denně dodnes.  

Pytle, pytlíky, sáčky a vaky jsou všude kolem nás. Uchováváme v nich pečivo, mouku, koření a další sypké ingredience a potraviny.

V obchodech se na pečivo nebo ovoce a zeleninu využívají mikrotenové, někdy i papírové sáčky. Ty mikrotenové jsou však jasně nejpoužívanější. Namotané na roli jsou dobře skladné, jako obal lehké, avšak nevhodné pro obsah s ostrými hranami, lehce se protrhnou. Vyrábí se ale i mikrotenové sáčky z tlustší a odolnější vrstvy materiálu.  
 


Jejich výhody je pro ukládání potravin přímo předurčují. Chrání zboží před znečištěním, navlhnutím, nebo jiným poškozením a jsou hygienicky nezávadné.

Sáčky, pytle a pytlíky však slouží i při úklidu. Koneckonců i ve vysavačích nalezneme papírové pytlíky na sběr prach a nečistoty. A třeba bez igelitových pytlů na odpadky by se dnes domácnosti jen těžko obešly. Igelitové pytle chrání před zápachem i prosakováním tlejícího odpadu. Izolují také třeba infekční materiál, proto jsou hojně využívány i ve zdravotnických zařízeních.

Plastové pytle ze silnějšího materiálu se pak využívají i při stěhování, či třeba na ukládání stavební suti. Větší pytle je pak vhodné umístit do speciálního stojanu s poklopem – zamezíte jejich vysypání a usnadníte jejich plnění.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží