Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Levné a praktické palety z recyklovaného papíru

Tyto palety z nasávané kartonáže mají svá specifika a používají se v mnoha oblastech. Nejsou tak odolné jako dřevěné či plastové palety, ale jsou mnohem levnější a maximálně ekologické. Jsou vhodné pro jednorázové použití, ale běžně se používají opakovaně. 

 

Kdo palety z nasávané kartonáže používá

Palety ze 100% recyklovaného papíru se používají například při přepravě elektroniky, elektromotorů, radiátorů, vzduchotechniky či jiné citlivější techniky. Využívají je i nábytkářské firmy k přepravě nábytku či jiných bytových doplňků a mnozí další. Tyto palety nemají atest na styk s potravinami, ale jsou čisté a bez škůdců, při výrobě totiž procházejí tepelným ošetřením. Palety se prodávají v rozměru 80 x 60 x 13 cm a jejich hmotnost se pohybuje kolem 2 kg.

 

Vlastnosti palet z recyklovaného papíru

Podívejme se na několik typických vlastností, které tyto palety ze 100% recyklovaného papíru mají:

  • dostatečně pevné a odolné – i když jsou vyrobeny z papíru, jsou velmi pevné, jejich nosnost je 250 – 300 Kg; teplotní odolnostod -20°C do +80°C
  • lehké a levné – ve srovnání s ostatními typy palet jsou tyto palety extrémně lehké (cca 2 kg) a levné
  • stohovatelné – stejně jako ostatní typy palet jsou i tyto palety lehce stohovatelné
  • odolné proti vlhkosti – palety mají hydrofobní úpravu, jsou tak odolné proti vlhkosti

 

Cena palet z recyklovaného papíru záleží na počtu kusů, které si objednáte. Při nákupu do 20 kusů zaplatíte cca 90 Kč s DPH, při nákupu 20 a více kusů je cena lehce pod 85 Kč s DPH. Ve srovnání s klasickými paletami tak ušetříte spoustu peněz.