Manipulační technika do skladů

Publikováno: 22. 1. 2021

Manipulační technika usnadňuje přesun velkých a těžkých břemen. Velmi se hodí ve skladech a všude tam, kde se pravidelně přesouvá materiál a nejrůznější zboží

Pojďme se podívat na konkrétní manipulační techniku, která se ve skladech nejčastěji používá:

  • Rudly. Přepravní rudly jsou vhodné k přemisťování a stěhování těžších břemen. Po naložení břemene na rudl je snazší manipulovat s těžkými předměty jak po rovině, tak i po schodech či přes jiné nerovnosti. Existují různé typy rudlů – rudl s velkou ložnou plochou, schodišťový rudl, rudl na sudy, rudl na tlakové lahve, skládací rudl nebo i speciální rudl na autogenní soupravu.
  • Přepravní vozíky. Přepravní vozíky slouží k manipulaci s různými předměty. V uvedeném e-shopu koupíte vozíky na stěhování nábytku a dalších těžkých předmětů do hmotnosti až 250 kg. Přepravní vozíky s rukojetí jsou zase vhodné pro manipulaci se zbožím ve skladech a firmách. 
  • Vozíky na přepravky. Když potřebujete ve skladu přesouvat větší množství plastových přepravek najednou, pak využijete vozíky na přepravky. Vozíky mají 4 kolečky, buď jsou otočná všechna, nebo jen dvě. Vozíky na přepravky jsou stabilní a mají nosnost až 500 kg (podle velikosti a typu vozíku).
  • Paletové vozíky. Ve skladu určitě upotřebíte i klasické „paleťáky“. Nejčastěji se prodává paletový nízkozdvižný vozík s hydraulickým zdvihem, tandemovými kolečky a nosností 2,5 t. Dvakrát dražší, ale také oblíbený je pak paletový nízkozdvižný vozík Jungheinrich AM 22 s rychlým zdvihem, nosnost 2,2 t.

 

Manipulační technika výrazně usnadňuje a zrychluje práci ve skladu. Určitě se tak vyplatí do ní investovat. Všechnu výše uvedenou techniku si můžete osobně prohlédnout i v naší prodejně.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží