POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Mikrotenové vs. papírové tašky

Publikováno: 8. 1. 2019

V poslední dekádě se používaly hlavně mikrotenové tašky hlavně kvůli extrémně nízké ceně. Vzhledem k tomu, jak plasty znečišťují zemi, se v posledních letech stále více používají papírové tašky. Ty jsou v porovnání s mikrotenovými sáčky o dost dražší, ale pořád se jedná o velmi levnou komoditu.

Mikrotenové tašky

Klasické mikrotenové tašky se nejčastěji používají v obchodech pro odnos zakoupeného zboží. Dnes už jsou často symbolicky zpoplatněny, aby byli zákazníci motivováni přinést si vlastní tašku a šetřit tak přírodu. Mikrotenové tašky se prodávají po baleních, většinou po 50 nebo 100 kusech, menší tašky ale i po 250 kusech v roli. Můžete si vybrat různé velikosti, od malých až po velké tašky, které mají nosnost až 20 kg. Podle velikosti se mikrotenové tašky prodávají v roli, balené nebo trhací. Volit můžete i z různého barevného provedení, případně lze domluvit tvorbu potisku na tašky.

Papírové tašky

Mnohem ekologičtější jsou samozřejmě papírové tašky. Vyrábí se z pevného papíru, takže jejich nosnost může být také až 20 kg. Ucha tašek jsou buď kroucená nebo plochá, vždy však pevně drží a neutrhnou se. Stejně jako u mikrotenových tašek máte na výběr z mnoha velikostí a také různého barevného provedení papírových tašek. Tyto tašky se častěji využívají v domácnostech jako tašky na nákup, ale také jako dárkové tašky, tašky na víno nebo tašky, do kterých něco dočasně uskladníte. Základními typy jsou tašky z recyklovaného papíru, dále z kraftového papíru a nejlepší jsou tašky ze sulfátového papíru. Na rozdíl od mikrotenových tašek je možné papírové tašky kupovat i po jednotlivých kusech.

Obecně platí, že papírové tašky jsou o něco dražší než mikrotenové tašky, ale šetří životní prostředí a rozhodně vypadají lépe než tašky mikrotenové.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží