POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Mirelon - izolace i ochrana zboží

Publikováno: 30. 6. 2017

Mirelon je měkká, pěnová hmota silná několik milimetrů se všestranným použitím. Pojďme se podívat, jak může pomoci právě vám.

Poddajný, lehký a měkký materiál, který má nízkou tepelnou vodivost. To je základní charakteristika tohoto pomocníka do domácnosti i stavebnictví. Dále můžeme zmínit ohebnost, nenasákavost tekutin a hygienickou nezávadnost tohoto materiálu. Jedinou nevýhodou je snad jen to, že mirelon snadno hoří.
 

Pomocník ve stavebnictví

Širší tloušťky materiálu se používají jako izolace při zateplování domů nebo střech. Ty slabší se používají na ochranu trubek. Nejen, že je ochrání před poškozením nárazem, ale také zabraňuje tepelné výměně obsahu trubky s okolím.
 

Pomocník při pokládání podlahy

Mirelon dokáže vyrovnávat drobné bodové nerovnosti a tím je výborným pomocníkem při pokládání plovoucí podlahy. Díky měkkému povrchu také zmírňuje kročejový hluk - tedy hluk, který vzniká při zatížení podlahy. Co to je? To je například to známé vrzání, skřípání, nebo zvuk rozléhající se při přemísťování nábytku a šoupání se židlemi. Tyto malé a zdánlivě slabé zvuky se mohou rozléhat v místnostech nad i pod špatně položenou podlahou a dokáží pěkně otrávit sousedské vztahy. Zvláště v noci, kdy se okolní zvuky ztlumí, nám může narušit spánek manželova návštěva kuchyně.
 

Pomocník při posílání zásilek

Tím, že je mirelon pevný ale zároveň velice poddajný materiál nám pomůže skvěle ochránit zasílané zboží. Křehké drobnosti jím můžeme snadno obalit a zafixovat lepicí páskou nebo jen vyplnit krabici, aby věci měli své pevné místo a vše přišlo ve stejném stavu, v jakém jsme balíček na poštu donesli.

V našem eshopu je možné na zakázku vyrobit mirelon různé šíře i tloušťky. Stejně tak pro nás není problém nařezat specifické tvary jako proklady nebo velké pytle či menší sáčky z tohoto materiálu. 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží