POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Nevláčejte se s těžkými balíky a ulehčete si život

Znáte to asi dobře sami. Přišlo nové zboží a je třeba jej naskladnit. Kromě papírové rutiny to obnáší i rozcvičku v podobě přenášení krabic a dalšího těžkého zboží. A to dá zabrat. Využijte energii jinak. Šetřete svá záda, nebo vašich zaměstnanců. Nenechte sebe ani kolegy tahat se s těžkými břemeny. Už za pár set korun se dá pořídit manipulační vozík či dobře známý rudl, jenž pohyb s balíky výrazně usnadní.

Rudl, to je klasický dvoukolák, se kterým se i po naložení balíku či jiného břemene snadno manipuluje. A to i přes terénní nerovnosti jako jsou třeba schody. Pokud se rozhodujete, jaký rudl do skladu pořídit, základním kritériem je jejich nosnost. Základní rudly uvezou až stokilový náklad. Ale sehnat je možné i manipulační vozíky i se čtyřnásobnou nosností. Rudly, které toho uvezou méně, mají kolečka vyrobená z plastu s pneumatikami z plné tvrzené gumy.

Dvoukoláky s vyšší nosností mají konstrukci sestrojenou z odolnějších materiálů a nafukovací kola s kovovými disky. Také lopata pro naložení nákladu je u nich obvykle o něco větší. Ve skladech kde není příliš místa či pro využití v dodávkových vozech zase přijde vhod skládací rudl. Ten ve složeném stavu zabere méně místa, ale práce, když je třeba, odvede stejně jako jeho „kolega“, který složit neumí.
 


Pro převoz balíků nebo třeba nábytku na kratší vzdálenosti poslouží i manipulační vozíky a speciální podvozky. Například dřevěný přepravní vozík pomůže přemístit nábytek a další těžší předměty s váhou do 200 kilogramů. Podvozek, ne nepodobný skateboardu, je vhodný na stěhování skříní i dalších těžkých břemen. Díky čtyřem otočným kolečkům je dobře ovladatelný.
 


Do skladu nebo na pracoviště, kde se často manipuluje s těžšími břemeny, přijde vhod přepravní vozík s kovovým držadlem. To může být navíc sklopné, takže při uskladnění zabírá minimum prostoru. Manipulaci s vozíkem usnadňují dvě otočná kolečka u rukojeti. I u těchto vozíků je možno vybírat podle nosnosti.

Tak proč si neulehčit těžkou práci a nepřenechat část námahy šikovným a přitom laciným pomocníkům? Vyplatí se to.