POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Nové protinárazové obálky. Křehké zásilky lze nyní chránit i ekologicky

Publikováno: 4. 8. 2020

Chcete poslat křehkou zásilku v protinárazové obálce, ale zároveň ekologicky bez použití plastů? Až donedávna jste si museli vybrat, buď jedno nebo druhé, protože bezpečnostní obálky měly na vnitřní straně nalepenou klasickou bublinkovou fólii.

Pro mnoho lidí trochu sofiina volba. Křehké psaní nejde zaslat jen tak, ale zase další plast? Problém šel obejít pouze zasláním zboží v balíčku namísto obálky, ale zase o to byl dražší. Navíc ve větší kartonové krabičce musel být použit další výplňový materiál… zkrátka zbytečně složité.

Ale nyní už existuje na trhu bezpečností obálka bez plastu.

Upravené obálky nahrazují bublinky novou ekošetrnou výplní. Nově jsou tvořeny dvěma vrstvami papíru, mezi kterými je ochranná vrstva v podobě kartonové střiže. Střiž je nasekaná na malé jemné části a rovnoměrně vyplňuje stěny obálky, aby bylo zaručeno, že se stejná ochrana dostane všem částem přepravované zásilky.

Papírové vrstvy jsou dostatečně pevné, aby odolaly v průtlaku i tahu a celkově běžnému poštovnímu zacházení. Protože ruku na srdce, se zásilkami, ani těmi křehkými, nejednají poštovní společnosti vždy v rukavičkách.

Tyto nové eko obálky tak po použití můžete bez obav třídit jako papírový odpad. Doteď jste museli buď dát obálky do běžné popelnice nebo vnitřní bublinkovou fólii odlepit a vyhodit papír do papíru a fólii mezi plasty.

V nabídce máme obálky ve všech běžně používaných rozměrech, takže není problém vybrat takovou, která bude přesně vyhovovat vašim potřebám.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží