POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Nové, trvale udržitelné obalové materiály III

Publikováno: 31. 8. 2016

S pokrokem přichází nové výzvy. A oblast balení a obalování a následně vlastně i expedice, transportu a stěhování jich naštěstí nezůstala ušetřena. Všechno se žene vpřed neuvěřitelnou rychlostí, vznikají nové materiály a vyvíjejí se nové procesy v závislosti na požadavcích doby i přáních klientů. Obaly vládnou našemu světu, kde je polotovar jakéhokoliv druhu, ať už se jedná o oblast stavebnictví, potravinářství, průmyslu, nebo zemědělství, téměř posvátným termínem, protože je dnes vše – od stavebního materiálu, součástek a potravin až po zemědělské potřeby, dodáváno po částech. A tyto součásti patřící do většího celku, musí být zákonitě nějakým způsobem obaleny, aby došlo k naplnění jistých hygienických a bezpečnostních norem.

A právě v oblasti balení a balicích materiálů se rozvíjí nový trend, kterým je vývoj, výroba, distribuce a marketing materiálů, jež jsou z hlediska ekologie trvale udržitelné. Jedním z nejnovějších materiálů, který se v budoucnosti snad prosadí na trhu obalových a balicích materiálů a který přesně odpovídá požadavkům na ekologicky nezávadný materiál, který je pro životní prostředí přijatelný z hlediska budoucnosti a tedy trvale udržitelný, je i tištěné přiléhavé vlákno.

Tato zcela nové technologie tisku na vlákno umožňuje nanášet čtyřbarevnou grafiku ve vysokém rozlišení přímo na povrch balíku. Tato technologie je nejen vizuálně velmi poutavá a naplňuje tedy představy o tom, jak by z estetického hlediska měl vypadat obal, ale krabice, nebo balík takto upravený už nepotřebuje další vrstvu obalového materiálu. Jedná se tedy o dokonalou ukázku trvalé udržitelnosti obalového materiálu v oblasti ekologického dopadu obalu na životní prostředí.

Kromě toho je navíc výroba super moderního balicího materiálu levnější i co se týká nákladů na jednotlivě vyráběné kusy a vyžaduje i méně času, který by měl být do výroby obalového materiálu investován. Celkově vzato se tak jedná o efektivnější, ekonomičtější a ekologičtější materiál, který v sobě nese výhody balení a obalení bez nutnosti proces provést.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží