POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Ochranné pomůcky

Publikováno: 1. 4. 2020

Na našem e-shopu již delší dobu naleznete pracovní ochranné pomůcky, které jsou běžně potřeba nejen ve skladech při balení zásilek. V období nouzového stavu a karantén se pro vás snažíme shánět i další ochranné pomůcky. 

Rukavice

Pracovní rukavice s různým stupněm ochrany v našem e-shopu naleznete již několik let. Jejich nabídku neustále doplňujeme. Ať už tedy potřebujete jen slabší rukavice, abyste se neušpinili během práce na zahradě, ve skladu apod., nebo potřebujete pracovní rukavice do chladných podmínek, rukavice odolné vůči řezu, rukavice pro zedníky nebo svářečské rukavice, můžete si u nás vybrat.

Kromě pracovních rukavic máme v nabídce i jednorázové nitrilové rukavice a také trhací igelitové rukavice. V současné době je však problém s jejich dostupností napříč celým trhem. Proto bohužel nemůžeme zajistit jejich stálou dostupnost.

Ochranné brýle

Ochranné pracovní brýle by se měly používat při mnoha činnostech, ale mnozí to zanedbávají. Ať už pracujete na zahradě s pilou, strunovou sekačkou, nebo vrtáte či řežete něco v dílně, automaticky byste měli nasadit ochranné brýle. Základní modely stojí do 100 Kč, což za ochranu zraku rozhodně stojí. 

Respirátory a roušky

Při práci v prašném prostředí je vhodné používat respirátor. Jeho nasazení vás ušetří i několikadenního kašle, pokud se chystáte například štukovat, pracovat se sádrokartonem, řezat flexou apod. Respirátory se liší stupněm ochrany od FFP1 (základní ochrana) až po FFP3, které jsou vhodné i v případě potřeby nejvyšší ochrany. Bohužel, podobně jako u jednorázových rukavic je dostupnost respirátorů momentálně nejspíš v řádech měsíců. 

Jako alternativu k jednoduchým respirátorům jsme ale připravili bavlněné roušky od českého výrobce. Jsou použitelné opakovaně, protože snesou až 100 pracích cyklů na teplotu 90°C. 

Jednorázové čistící utěrky

Čistota je základ. Pro snadné udržování čistých povrchů jsou vhodné jednorázové čistící ubrousky nebo utěrky. Na výběr je několik variant - vlhčené čistící ubrousky, mikrovláknové utěrky, nebo speciální systém S.U.D.S. s možností namáčet utěrky do přípravku dle potřeby. 

Utěrky Chicopee

Další ochranné a pracovní pomůcky

Kromě rukou, zraku a dýchacích cest nezapomínejme ani na ochranu sluchu. Jednoduché špunty do uší 3M z měkké PU pěny svou funkci zastanou skvěle. 

Především pro ochranu okolí v nemocnicích apod., ale také jako ochrana proti nečistotě třeba ve sportovních halách nebo školách a školkách slouží igelitové jednorázové návleky na obuv. Jejich okraj je opatřen gumičkou, aby na botách dobře seděly. 

Při práci na místech, kde se dají očekávat projíždějící vozidla nebo cyklisté, je určitě vhodné dát o sobě vědět výstražnou vestou

Pro krajní případy, kdyby se něco přeji jen přihodilo, máme autolékárničky s obsahem odpovídajícím vyhlášce MDaS ČR č. 206/2018 Sb., příloha č. 12.

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží