POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Ochranný profil z pěnového polyetylenu, jistota a bezpečí nejen při stěhování

Publikováno: 16. 3. 2016

Transport a expedice jsou již natolik srostlé s našimi životy a staly se jejich přirozenou součástí, že o procesu transportu jen málokdy přemýšlíme z pohledu někoho jiného, než spotřebitele, kterým ve většině případů jsme.

Ať už se jedná o poštovní zásilku ve formě větší obálky, nebo o balíček o váze několika málo kilogramů až po skutečně velké balíky přivážené na paletách, jejichž hmotnost se pohybuje v řádech desítek, někdy i stovek kilogramů, vidíme vždy jen výsledek, poslední fázi procesu nakládání, převážení, dovážení a vykládky. Jaké pomůcky, ale zaměstnanci transportních či balicích firem zodpovědných za expedici a tedy i doručení zásilky v pořádku, bez sebemenšího poškození, používají, aby dosáhly kýženého výsledku, kterým je zboží ve své původní kvalitě?
 
Jedním z jejich střežených tajemství jsou ochranné profily, které se používají k ochraně hran a rohů nejen v nábytkářském, ale i sklářském, elektronickém nebo například automobilovém průmyslu.
 
Profily mohou skvěle posloužit i v případě stěhování a to jak k ochraně oken a dveří nebo dveřních zárubních či rohů zdí, které jsou tak chráněny proti mechanickému poškození. Při manipulaci s většími a objemnějšími balíky a zvláště pak při skladování je zboží náchylné k poškození, poškrábání, odření nebo dokonce rozbití jeho menších částí. Ochranné profily v těchto případech odvádí skvělou práci a stávají se tak trochu šedou eminencí v přepravě. Jen málokdo si jejich přítomnost uvědomuje, a přitom by bez nich skladování, balení a transport nebyly tou dokonalou souhrou a spoluprací mnoha lidí, jako v ideálním případě jsou.

 

 
Ochranné profily mohou být vyrobeny z nejrůznějších materiálů, mezi nimi svými jedinečnými vlastnostmi vyniká pěnový polyetylen. Profily nejenže chrání zboží samotné, ale i krabici či balík a to hlavně proti nárazům, které spolehlivě blokují. Profily jsou lehké, trvanlivé a velmi odolné. Jejich nákup a použití jsou navíc i ekonomické a ekologické, protože se jedná o víceméně investici do budoucna, profil dlouho vydrží a není třeba ho tak často měnit, opakované použití je samozřejmostí. Díky svému univerzálnímu tvaru se profil navíc přizpůsobí jakémukoliv tvaru výrobku.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží