POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Ochranný roh, malý pomocník proti poškozením

Publikováno: 16. 3. 2016

Proces transportu je také mnohem šetrnější a zboží tak dojde újmy jen při výjimečných situacích, standardně nedojde k sebemenšímu poškození byť i jen povrchu zboží. Toto bezpečí je ale vykoupené přípravou zboží na převoz, promýšlením, plánováním a hledáním takového řešení, které by plně odpovídalo požadavkům zákazníka a speciálním potřebám převáženého produktu.
 
Jedna z možností jak minimalizovat riziko poškození zboží při převozu je využití všech možností spolehlivých balicích materiálů, které by mu v průběhu transportu poskytly náležitou ochranu jak před selháním lidského faktoru při nakládání a vykládání, tak před vlivem povětrnostních podmínek.
 
Převážení rozměrnějšího zboží, které je baleno v krabicích či na paletách, je kromě pevného zabalení krabic, a tedy zajištění, aby se nic nedostalo dovnitř a ani z nich nic ven, je nutné nějakým způsobem upevnit krabice buď k sobě nebo je zajistit v přepravním prostoru automobilu, lodi nebo vlaku, kde by pravděpodobně cestovaly ve větších kontejnerech.
 
Plastový ochranný roh může být jednou z možností řešení tohoto problému. Je určen jako podložka pod upínací popruhy o šířce 65 milimetrů. Zajistíte-li krabice popruhem, může se snadno stát, že vlivem jejich přílišného utažení dojde k protrhnutí krabice, čímž se několikanásobně zvyšuje možnost poškození povrchu zboží.
 
Ochranný roh vyrobený z plastu o rozměrech 130*100*100 milimetrů ale podobným nehodám s nepříjemnými či dokonce fatálními následky, předchází. Ochrannou pomůcku lze koupit po jednotlivých kusech, díky použitému materiálu je roh lehký a snadno skladovatelný a přesto vysoce funkční a odolný.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží