POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Odhoďte strach a zabalte dárky do opravdu netradičního balícího papíru

Publikováno: 17. 11. 2020

Blíží se vánoce a i když možná budou trochu jiné než v minulých letech, předávání dárků určitě zůstane. Stejně tak jejich balení.

Přestože ve většině rodin určitě budou balit do klasického zdobného balícího papíru, čím dál častěji se prosazují i netradiční náhražky této vánoční klasiky. A alternativní možnosti balení dárků si představíme i nyní.

Papír jako papír

Někdo balí do papíru s andělíčky, jiný se stromečky a vločkami a někdo zvolí balící papír s vtipným motivem. Co ale sáhnout po papíru, který nemá s balením dárků a vánocemi nic společného? Technicky to není žádný problém, balit se dá do jakéhokoli papíru. Ale není to nevhodné? Neztratí se takovým balením duch vánoc?

Zde platí známé klišé – jaké si to uděláš, takové to máš. Každý papír můžete naaranžovat tak, aby byl vhodný a obdarovaného potěšil.

Noviny nebo mapy? Proč ne

Noviny se k balení používají, ale ne zrovna tam, kde záleží na kráse a stylu. Když bude pod stromečkem ležet dárek zabalený do balícího papíru s vánočním motivem a vedle něj jiný zabalený do včerejších novin, není těžké uhodnout, který bude vypadat lépe. I novinami ale můžete zabalit dárek tak, aby byl hezký. Jen to chce pár úprav.

Stylově vypadají staré zažloutlé noviny. Ze dne na den noviny starou zažloutlost nechytnou, pomoci si ale můžete barvením. Klíčové jsou i další doplňky – provázek a ozdoby. I noviny můžete vyšperkovat do stavu, kdy vypadají fakt dobře.

U novin si navíc můžete hrát s tématikou. Láhev vína můžete zabalit do novin s článkem o víně. Knihu třeba do listu s recenzí právě na ni. Celé to můžete spojit i s hrou, že obdarovaný zkusí podle balícího novino-papíru uhodnout, co je v balíčku schované.

Pro podobnou zábavu můžete využít i mapy. No nebude zábavné, když láhev s karibským rumem zabalíte do mapy karibiku?

Využít lze opravdu jakýkoli papír. Třeba plakáty. Záleží jen na vaší zručnosti a představivosti, co z něj vykouzlíte. Nebojte se tvořit a experimentovat a zabalte dárek do netradičního obalu.
 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží