POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Originální jarní dekorace s dřevitou výplní

Publikováno: 15. 2. 2018

Vánoce jsou dávno za námi a předpokládáme, že zbytky dřevité vlny, se kterou jste dekorovali balíčky s dobrotami a vínem, jste už dávno uklidili do skříně. Teď ale přichází čas, kdy ji efektně zužitkujete při dotváření velikonočních dekorací. Máme pro vás 3 způsoby, jakými vaše jarní dekorace dotáhnete k dokonalosti.

Dřevitá vlna se vyrábí postupným hoblováním špalíků nejrůznějších druhů dřeva. Nejčastěji to jsou měkké typy, jako jsou smrky, borovice, lípy, topoly nebo vrby. Takováto vlna je vlastně čisté dřevo a to bez jakéhokoliv chemického zásahu. Samozřejmě se dá výborně použít jako výplňkový materiál do balíků. Díky její estetické stránce ji lze také použít právě k dekoracím.

Naše tipy na jarní dekorace vám zaberou pár minut, ale dokáží proměnit klasický nedělní oběd v takový, na který díky příjemné atmosféře jen tak nezapomenete.

Skleněná váza

Pravdou je, že vlna se kroutí, postupně z chomáčku odpadávají jednotlivá vlákna a někdy není úplně poslušná. Abyste tomu předešli, je dobré jí vymezit jasné pole působnosti. Ideální jsou na to skleněné vázy, které ačkoliv ji dávají světu na odiv, nenechají vlákna dělat nepořádek na stole. Do širší skleněné vázy můžete umístit další úzkou, do které se vejde jen pár řezaných květů. Do té s květy samozřejmě patří voda. Do té širší naaranžujte dřevitou vlnu tak, aby nebyla vidět další vázička. Bude to zajímavá dekorace a i když nebudete mít na stole velkou kytici, stane se tak pěkným doplňkem.

Do květináče s malými květinkami

Jaro přímo vybízí k zasazování malých primulek. Moc hezky vypadá větší květináč, ve kterém se potkávají různé druhy květin. Mezi jednotlivé kvítky můžete nasypat vlnu, aby nebylo vidět hnědou hlínu. K dřevité vlně můžete ještě dodat malá kuřátka, vajíčka nebo barevné zápichy. Velikonoční dekorace je za pár minut na světě a může zdobit stůl, nebo klidně i zápraží vchodových dveří. Jen opatrně při zalévání, ať vlna vydrží dlouho pěkná a čistá.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží