Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Označovací spreje a jejich použití

Publikováno: 1. 6. 2018

Takové barevné spreje bývají ve výbavě každého domácího kutila i firmy, která pracuje v terénu a potřebuje občas něco jasně označit. Kvalitní označovací spreje různých barev (žlutá, zelená, oranžová, modrá, červená nebo i růžová) můžete levně nakoupit i v našem e-shopu.

Spreje na dřevo, na kov, na beton, na kámen aj.

Označovací spreje se obvykle prodávají v objemu 500 ml, rychle na označeném materiálu zasychají a mají dost výraznou barvu. Jsou vhodné na nejrůznější materiály a drží na nich. Běžně se používají na zeminu, asfalt, dřevo, kov, beton, kámen aj. Barva se chytne na suchý, ale i vlhký nebo mokrý podklad. Značkovací spreje, které prodáváme, jsou odolné nejen proti vodě, ale i proti otěru, povětrnostním vlivům i běžné stavební chemii.

Na co se spreje používají

Nejčastěji se značkovací spreje používají k vytyčení inženýrských sítí, k označení stromů, které je potřeba vykácet, k vytyčování pro zemní práce apod. Spreje mají ve své výbavě lesníci, stavaři, plynaři, vodaři, silničáři, geodeti i dopravní policisté. Alespoň jeden základní označovací sprej má ve své výbavě každý domácí kutil. Ať už máte sprej v jakékoliv barvě, můžete si být jisti, že barva bude výrazná, velmi jasná, sytá a neprůsvitná. Barva začne obvykle blednout po několika týdnech v závislosti na podmínkách, v jakých se označený objekt nachází. Obecně platí, že při aplikaci na mokrý povrch se doba dobré viditelnosti zkracuje.

Co byste ještě měli o sprejích vědět

Logicky spreje nenechávejte v dosahu malých dětí. Před použitím je potřeba sprej lehce protřepat a nanášet jej ze vzdálenosti 20-25 cm. Aplikace se doporučuje v plusových teplotách, v mrazu to není ono. Označovací sprej stojí cca 150 Kč s objemem 500 ml. Můžete také nakoupit více barev a označit tak přehledněji to, co potřebujete. Jinak manipulace a použití značkovacího spreje je velmi jednoduché, označit například napadený strom je velmi jednoduché.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží