POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Paleta plastová hladká, hygienický způsob skladování

Publikováno: 16. 3. 2016
Zdá se, že je pevně zakořeněno v lidské povaze věci kolem sebe neustále zlepšovat – vymýšlet novější, rychlejší, spolehlivější, zkrátka čím dál lepší nástroje, materiály, stroje, pomůcky a těmi se následně ve velkém obklopovat. Nejinak je tomu i v oblasti přepravy, balení a odesílání již jednou zabaleného zboží. Ovšem tady platí, že staré a jednoduché nemusí znamenat překonané a již nevhodné. Právě naopak. Říká se, že v jednoduchosti je krása, nač tedy vymýšlet složité a časově i finančně náročné způsoby skladování zboží před tím, než je odesláno, když existuje jeden, léty a zkušenostmi milionů uživatelů prověřený?
 
Z tohoto důvodu jednou z nejoblíbenějších a v logistice nejpoužívanějších pomůcek není nic jiného než europaleta, jejíž rozměry jsou stanoveny tak, aby odpovídaly normám na skladování, přepravu a manipulaci, ale hlavně vyhovovaly přáním zákazníka, jemuž jedna paleta a následná manipulace s ní může ušetřit hodně času a tím i peněz.
 
Nejen ve skladu, kde europaleta dokonale plní svůj úkol, k němuž byla vyrobena, tedy dopomáhá k efektivnějšímu a bezpečnějšímu skladování baleného zboží, ale i v procesu přepravy v kamionu nebo nákladním vozu, kde její pohodlné rozměry vyplní každé volné místo a šetří tak peníze a čas, ale i ve firemní hale nebo před ní paleta zastane jednu z nejuniverzálnějších funkcí – je možné na ni odložit a dočasně uskladnit téměř cokoliv. S paletou tohoto tvaru a velikosti lze navíc manipulovat téměř jakýmkoliv vysokozdvižným zařízením.

Hladká plastová paleta je univerzálním pomocníkem skladníka a neodmyslitelnou součástí skladu. Její statická hmotnost je 5000 kilogramů a je tedy velmi vhodná k uskladnění obzvláště těžkých předmětů a balíků. Zvláštní místo paleta zaujímá v provozech, kde se vysoký důraz klade na hygienickou nezávadnou v procesu manipulace se zbožím, převážně v potravinářském průmyslu.
 
Paleta je zcela hygienicky nezávadná a proto vhodná pro uskladnění potravin ve skladech nebo manipulaci s nimi při transportu. Dolní a horní plocha palety je hladká a lyžiny na ní jsou také hladké. To velmi usnadňuje čištění palety a výrazně zamezuje ulpívání nečistot na jejím povrchu. Zarážky, kterými je paleta vybavena na okrajích, brání sesunu zboží.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží