POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Plastový bigbox, kvalita a spolehlivost skladování

Publikováno: 16. 3. 2016

V čem skladují zboží velké firmy? Plastové big boxy jsou dnes hojně využívané v mnoha podnicích.

Skladování je důležitou součástí našich životů. Na úrovni jednotlivce skladujeme staré sešity a drobné předměty, ke kterým jsme si vytvořili citovou vazbu, nebo sezonní oblečení a obuv. Na úrovni rodiny skladujeme v domech a bytech zahradní potřeby, nářadí nebo třeba nepoužívané kuchyňské spotřebiče. Věci schováváme tak, abychom si byli jisti, že až znovu přijde doba, kdy bude třeba je vytáhnout na denní světlo, budeme vědět minimálně to, kde jsou uskladněny.
 
Nejinak je tomu na úrovni velkých podniků a firem, kde se podobný model aplikuje na prostředí skladů. I tady je více než vhodné, aby skladované zboží, třebaže je zabaleno, bylo vhodně označeno a už z dálky tak bylo jasné, s čím má pracovník skladu manipulující s vysoko zdvižným zařízením tu čest.

Právě v oblasti skladování dochází kvůli nevhodnému osvojení si pravidel skladování a manipulace s baleným zbožím před transportem, nebo krátce po něm k největšímu plýtvání. Místo stojí peníze a tak je nejvyšší metou pracovníka skladu s místem v hale šetřit. Naskládání zboží na sebe, čímž lze využít i prostor skladu těsně u stropu, nebylo nikdy tak snadné a dostupné. Jednou z nejvhodnějších pomůcek k rozřešení věčného problému efektivního skladování je Bigbox. Ten svými rozměry odpovídá klasické europaletě a v mnohém svůj starší vzor napodobuje, v mnohém ale překonává. Lze v něm skladovat nebo převážet zboží i materiály a manipulace s ním je usnadněna díky čtyřem nohám ve spodní části. Ty totiž zajišťují perfektní stabilitu a poskytují statickou nosnost i několik tun. Dynamická nosnost Bigboxu se pak pohybuje v řádu stovek kilogramů.
 
Bigbox je vyroben z kvalitního plastu, který odolává zubu času a jeho dlouhá životnost, kterou se tak pyšní, je i dílem odolnosti vůči vlhkosti, povětrnostním podmínkám nebo UV záření. Plastový box o rozměrech 1200*800*790 milimetrů se hodí k uskladnění jakéhokoliv zboží. Ve výsledku bude totiž zboží nejen chráněno, ale manipulace s ním v rámci skladu bude velmi efektivní. Plastový box je navíc plně recyklovatelný a tak kromě peněž šetří i životní prostředí.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží