POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Podzimní tvoření - dekorace do bytu

Publikováno: 19. 8. 2017

Z kaštanů a listů nemusí tvořit jen děti. Dají se z nich vyrobit moc hezké dekorace, které nestojí spoustu peněz a dokáží udělat velkou parádu!

Kaštanový věnec

Všichni rádi sbíráme kaštany! Jak jsou hladké a příjemné do rukou. Po kapsách jich máme jistě dost. Navíc barva kaštanů je pro podzim velice typická. Pokud už jich máte doma dost, vydejte se do papírnictví pro polystyrenový věnec a rozpalte tavnou pistoli! Kaštany můžete skládat těsně vedle sebe nebo podkladový věnec obalit látkou a jednotlivé kaštany skládat tak, aby vynikl podklad a celá barevná kombinace. Na závěr můžete věnec ozdobit širokou, saténovou stuhou. Barevně se nejvíce hodí tmavě zelená, oranžová nebo vínová barva. Při zavěšování věnce ale myslete na to, že bude poměrně těžký.

Odlehčená verze je za pomocí drátku a pouze jedné řady provlečených kaštanů. Věnec působí mnohem jemnějším dojmem. Finální ozdobení je proto důležitější. Hodí se přírodní provázky a kombinace se zbarvenými listy nebo třeba šípky.

Podzimní svícen

S pomocí listů se dá vyrobit krásný, podzimní svícen. Ten dokáže vykouzlit příjemnou atmosféru jen co škrtnete zápalkou. Budete potřebovat sklenici - může to být hladká nižší sklenice nebo klidně robustnější zavařovací. Dál už postačí jen štětec a tekuté lepidlo. Listy na sklenici nalepte a poté ještě přetřete aby se sjednotil povrch. Poté nechte důkladně zaschnout. Svíčka bude listy lehce prosvítat a vytvoříte si tak mihotavé, teplé světlo pro vaše klidné podzimní večery.

Na stejném principu, ale s využitím slabých větviček, zase do svého interiéru vnesete trochu lesa a surovosti dřeva. Kolem hladké sklenice tavnou pistolí svisle připevníte rovné, přibližně stejně široké větvičky. Rozestavení si určujete podle toho, jak moc chcete aby svícen propouštěl světlo. Navíc takový svícen nemusíte se změnou ročního období uklízet.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží