POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Pohlídejte si, co vaše etikety dokáží

Publikováno: 19. 7. 2018

Není etiketa jako etiketa, i když na první pohled vypadají všechny jako stejný kousek papíru. Každá etiketa vám totiž dovolí jiný počet řádků a znaků a to může být někdy setsakramentský rozdíl.

Standardní etikety umožňují tisknout na jeden nebo dva řádky a na každém pak dovolují 8 nebo 10 znaků. Na běžné etiketě, kde vám stačí vytisknout, že zboží stojí 99,90 Kč je vše bez problémů, ale jak si sami snadno spočítáte, další znak už by osmiznaková etiketa nepojala. U cen lze vše zjednodušit a dražší zboží označit etiketou třeba 1599 a máte ještě rezervu. Jsou ale informace, kde to zkrátit nelze.

Jedním je třeba datum spotřeby, které musí obsahovat datum i rok, zde musíte sáhnout po 10 znakové pásce nebo vše rozdělit na dva řádky. Na etiketách bývají ale i další informace, například různé kódy, které využijete při skladování nebo inventarizaci zboží. Každý znak se zkrátka počítá.

Samozřejmě nechceme dělat z etiket nějaký složitý problém, ale vše je dobré si pohlídat už před nákupem pásek a etiketovacích kleští. Abychom ale nemluvili jen o omezeních a problémech, ukážeme vám, jaké etikety si můžete vybírat. Pryč je totiž doba pouze bílých jednořádkových etiket.

Vybírat můžete z celé řady etiket v reflexních barvách. Ty využijete například pro zlevněné zboží nebo kódy, které potřebujete zřetelně zvýraznit. I mezi reflexními etiketami můžete vybírat mezi jednořádkovými a dvouřádkovými a podporou 8 i 10 znaků.

V nabídce jsou i speciální samolepící etikety s nápisy a piktogramy křehké, neklopit či nestohovat. Jejich využití je asi jasné. Už víte, které se hodí právě vám?

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží