POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Pomocníci při balení zavazadel - zip sáčky a stretch fólie

Publikováno: 20. 5. 2017
Aktualizováno: 22. 6. 2023

Léto volá po dobrodružství a i ti, co jsou sebevíc spontánní povahy, využijí při balení na cesty aspoň malou dávku rozvahy. Kolik šatů opravdu unosíte? Pokud jsou v batohu už troje a vy budete většinu dovolené trávit v lese v pohorkách, možná je na čase to trochu zvážit.

Různých osvědčených seznamů, které věci si máte sbalit s sebou na dovolenou, je na internetu spousta. A většinou je všichni máme jen jako takovou berličku, kdyby náhodou… Větší um ale je zabalit všechno tak, abychom se po vybalení nemuseli za svůj vzhled stydět. Zbytečným záhybům a pomačkání oblečení dosáhneme tak, že ho místo klasického skládání budeme rolovat. Oblečení v pevných roličkách odolá pomačkání a ještě je v kufru i batohu skladnější.

Nejjednodušší je balit dohromady ty věci, které budeme potřebovat společně. Například plavky a boty na pláž můžete vložit do sáčku ze zip zavíráním, popř. do zip sáčků s posuvným jezdcem. Stejně tak kosmetiku, cestovní lékárničku, spodní prádlo nebo nejrůznější nabíječky z foťákům, mobilům a tabletům. V kufru se vám pak budou tyto menší průhledné balíčky lépe hledat a celé zavazadlo bude uspořádanější. To oceníte nejen při kontrole na letišti, ale i při náhlé bolesti hlavy kvůli silné klimatizaci v autobuse.

A když si celý obsah dvakrát zkontrolujete a ujistíte se, že nic nechybí ani nepřebývá, je na čase zavazadlo zavřít a ochránit před případnými nenechavci a nepříliš jemným zacházením zaměstnanců letiště, kteří se starají o nakládání a vykládání zavazadel. Zámek na kufru  a pečlivé obalení celého zavazadla stretch fólií zabrání otevření zavazadla a také zmírní dopad drsného zacházení letištního personálu, který sice pracuje v rukavicích, ale určitě s kufry nejedná v rukavičkách.

Nenechávejte balení na poslední chvíli a vyhněte se stresu přímo před odjezdem. Pokud to odlet letadla dovolí, dejte si ráno klidnou snídani a nezapomeňte na společnou fotku před odjezdem. Dovolená může začít!

autor:
Jiří Novák
marketingový manažer


Související zboží