POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Praktické stínící sítě na ploty

Publikováno: 12. 5. 2017

Sháníte klasické tmavě zelené stínící sítě na ploty? Takové sítě se hodí hlavně k oddělení pozemku, k zastínění výhledu na vaši zahradu a na ochranu vašeho soukromí. Stínící sítě se vyrábějí z bezpečného a odolného materiálu HDPE s UV stabilizací. Pro některé případy jsou velmi praktické. Nemusíte čekat, než vyroste živý plot, můžete pozemek jednoduše a rychle oddělit a odstínit od okolí.

Na ploty, na stavby, na lešení i jinam

Stínící sítě se používají nejčastěji na nejrůznější ploty. Na klasické ploty, na oplocení tenisových kurtů, ale také jako ochranné sítě na lešení, na terasy, na balkóny a všude tam, kde si chcete chránit soukromí. Existují dvě základní funkce těchto tmavě zelených stínících sítí:

  • ochrana soukromí – hlavní cíl sítí je ochrana před pohledem zvědavců na váš pozemek
  • zábrana proti větru – sítě významně redukují i rychlost větru a fungují tak jako protivětrné zábrany, což se hodí na zahradách, ale i právě třeba na tenisových kurtech

Rozměry, stínění a další vlastnosti sítí

Stínící rašlový úplet na ploty se prodává nejčastěji s výškou 1 metr a délkou 5 nebo 10 metrů. Můžete jich samozřejmě nakoupit více a jeden za druhým na sebe mohou navazovat. Stínící sítě jsou velmi pevné a drží si svou původní barvu, i když jsou celoročně vystaveny slunci a nepříznivým povětrnostním podmínkám. Nejde o neprodyšnou látku, ale o sítě s miniaturními dírkami, přesto zastíní 70% světla a prakticky přes ně nejde vidět.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží