Příprava na stěhování I

Den D. To je přesně ten den, kdy je nutné vnést trochu chaosu do obyčejnosti a nudnosti každodennosti, do našich běžných dnů. Vždyť stěhování je výstupem z naší komfortní zóny – nikomu se do něj dvakrát nechce. Balení, obalování, lepení a následná expedice z jednoho místa do druhého, do cíle, je zrušením našich představ o řádu a nemožnosti narušení stereotypu. 

Ale právě stěhování je dokonalou příležitostí změnit s lokací stěhovaných předmětů i něco v nás samotných. Stěhování nemusí být strašákem a odkládanou činností. Stačí se vybavit zkušenostmi, radami, tipy a triky těch, kdo podobným procesem už prošli a stěhování na jejich duši nezanechalo žádné jizvy. 

Přípravy na den, kdy proběhne stěhování, není radno podceňovat, protože těžko na cvičišti a lehko při stěhování – v nákladním automobilu nebo dodávce v případě menších, úhledně a spolehlivě zabalených předmětů a na palubě lodi či podpalubí letadla, jedná-li se o těžká břemena. 

Čím tedy začít? Jak odstartovat stěhovací maraton, který ve skutečnosti nemusí být vůbec zdlouhavou záležitostí? Na počátku všeho je balení, balením a vybalováním to vlastně začíná i končí, kruh se uzavře a vy si budete moci po náročném dni konečně vydechnout. 

A kde je ten slíbený zlepšovák, který stěhování povýší na proces ne tak stresující, jak se obecně tvrdí? Důležité je začít s přípravami na přestěhování připravených balíků, tašek, sáčků, krabic a boxů minimálně týden dopředu. Začněte balit pomalu a s rozmyslem. Ubírejte z domácnosti nebo kanceláře věci, které potřebujete nejméně, nebo nejlépe vůbec a přecházejte pomalu k těm nejvíce frekventovaným v používání. Balte, obalujte, třiďte, skládejte do krabic, krabiček i rozměrných plastových boxů nebo přepravek, skládejte balíky tak, jak je budete chtít postupně odstěhovat. Uvidíte, že vám metoda pečlivého balení a skládání ušetří hodiny práce s vybalováním. Bez pocitů pádu do chaosu a stresu.