POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Příprava na stěhování III

Publikováno: 16. 6. 2016

Stěhování jistě není procházkou růžovým sadem. Právě naopak, přestěhovat malé i objemnější věci ze starého bytu do nového, poslat zabalené předměty do místa určení a doufat, že se tam určitě dostanou včas a v pořádku, je někdy hra nervů, na kterou je ne každý z nás připraven. 

Jakkoliv se s myšlenkou stěhování ztotožníte, uchopíte ji ze všech stran a vlastně už při samotném pomyšlení na transport vašich věcí nákladním automobilem, dodávkou, letadlem nebo snad dokonce lodí, nepanikaříte a neoblévá vás studený pot z představy, jak vaše milované věci – nábytek nebo boxy s knihami a krabice s oblečením putují kdoví kam, realita vás může zaskočit.

Na stěhování je třeba se dobře připravit, přeci jen se nestěhujete každý den. A tak se vybavte informacemi, přečtěte si naše tipy a triky a uvidíte, že odstěhování vašich zabalených věcí, malých balíků i těžkých břemen bude nakonec lehčí, pokud se s nelehkým úkolem svěříte do profesionální péče. 

Pokud jste se zhluboka nadechnuli a jste připraveni se do stěhování pustit s vervou, nepodceňte fázi přípravy stěhování, kterou je balení. Abyste si ušetřili čas a energii při vybalování, nebalte a následně neschraňujte věci, o kterých víte, že je už nebudete potřebovat, předměty, které už na novém místě nevyužijete. Nejen, že byste se zbytečně trápili s jejich obalováním a umisťováním do krabic, vyplňováním krabic měkkým materiálem, ale zbytečně byste jimi zabrali místo v transportním prostředku a poté také v novém domově. Ten by neměl být hned od samého počátku prošpikován zbytečnostmi. To, co nebudete balit a poté stěhovat bez milosti vyhoďte. Krabice, boxy, přepravky, tašky a bedny rozhodně nenaplňujte přespříliš. Pamatujte na to, že někdo – pravděpodobně vy sami nebo pracovník stěhovacího servisu, se bude muset se zabalenými předměty potýkat – nakládat je, přemisťovat, vykládat. Těžké předměty umístěte a zabalte do malých krabic, lehké a křehčí do větších, které můžete vyplnit výplňovým materiálem a zabránit tak jejich poškození v procesu transportu. 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží