Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Příprava na stěhování IV

Stěhování, to je jako věčné dilema – odejít či neodejít, odstěhovat si či zůstat na místě. Otázka mnohem palčivější než být či nebýt. Jen se s ní v našich životech setkáme mnohem častěji a musíme ji rozřešit mnohem méně fatálnějším způsobem. Nakonec stěhování nahlížené bez emocí, jakoby zvenku, není nic jiného než změna stavu. A k této změně bychom se měli postavit zodpovědně, co se příprav na stěhování týká, ale rozhodně se jí necítit svázání nebo snad dokonce pod jakýmsi tlakem. 

Stěhování vyžaduje přípravu, tedy v případě, že nechcete být v den stěhování pod ohromným tlakem a na poslední chvíli balit, obalovat, lepit, zalepovat, přenášet, převážet nebo volat transportní servis, který by vám pomohl s převozem těžkých břemen. Přestěhovat se nemusí být zdlouhavým, fádním ani složitým procesem, pokud se na něj dobře připravíte, budete následovat několik jednoduchých rad a tipů, které vám v osudný den poskytnou oporu a pomoc.
 
Pokud máte vše pečlivě zabaleno, pevně oblepeno a obaleno dekami nebo prostěradly a ručníky v případě křehkých předmětů nebo těžkých a rozměrných břemen, která do žádné krabice nevtěsnáte, můžete přistoupit k dalšímu bodu v rámci procesu stěhování. Tím je rozhodnutí, zda přestěhovat všechno z vašeho starého bydliště na nové zvládnete sami, nebo jestli využijete služeb transportní či stěhovací firmy. 

Profesionální servis v oblasti stěhování skýtá nemálo výhod. Dobré je zjistit si, jak a čím se od sebe jednotlivé stěhovací společnosti liší, jaké služby poskytují a která nabízí výhodnější cenu a proč. Levnější totiž nemusí znamenat za každou cenu lepší. Je dobré zvážit všechna pro a proti, zajistit si reference a potom už jen zvednout telefon a zavolat, nebo sednout k počítači a stisknutím několika tlačítek poslat email. Stěhování s profesionály je určitě rychlejší, bezpečnější a koordinovanější. S profesionály v oblasti balení a stěhování budete mít jistotu, že vše proběhne tak, jak má.