Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Příprava na stěhování V

Stěhování se stalo nedílnou součástí našich životů. Ať se nám to líbí nebo ne, pravděpodobně se mu v průběhu života nevyhneme. A nutnost přemístit všechny, nebo alespoň většinu věcí, kterými se obklopujeme v bytě nebo domě, se v běhu života vyskytne ne jen jednou.
 
Stěhování s sebou samozřejmě přináší výzvu v podobě nutnosti organizace, plánování, logistického a časového rozvržení a rychlého provedení naplánové akce. Možná právě proto transport balíků, balíčků, krabic, boxů a přepravek napěchovaných lehčími i těžšími předměty denního užívání vnímáme jako zásah do našeho pohodlí a narušení naší každodennosti, kde se s transportem nepočítá až zas tak často. 

Když ale přijde osudný den a je už pozdě na to z rozhodnutí odstěhovat se, vycouvat, je třeba zaujmout k celému procesu jasné stanovisko. A tím by mělo být – přestěhovat, odstěhovat, zabalit, obalit, převézt, vybalit za každou cenu. 

A tady je pár tipů, kterými se při stěhování řídit. Ty vám totiž zajistí zdravý rozum a dostatek sil na oslavu přestěhování se i poté, co všechny krabice, do nichž jste zalepili svůj život, převezete z jednoho místa na druhé.

Pokud se hodláte svěřit do odborné péče ve smyslu rezervace služeb profesionálů v oblasti stěhování a balení, jsou čtyři týdny před samotným stěhováním optimální dobou pro průzkum trhu a rezervaci konkrétní stěhovací firmy. 

Ještě do chvíle, než velké balení a stěhování naplno propukne, můžete zařídit spoustu záležitostí administrativního rázu, které ve stínu stěhování balíků a krabic zůstávají upozaděny. Najděte si i čas na to, abyste změnili adresu trvalého pobytu ve svých dokladech, nahlaste změnu bydliště všude, kde je třeba včetně lékařů. Až budete ve víru vybalování balíků po přestěhování do nového místa, mohly byste na podobné detaily snadno zapomenout. Je tedy lepší se i na tyto okolnosti stěhování připravit dopředu.