POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Přivoláváme jaro

Publikováno: 23. 2. 2018

Taky už za okny vyhlížíte jaro? První sluneční paprsky nás vždy nalákají ven a s každým dalším slunečným dnem se touha po jaru zvyšuje a zvyšuje. Pokud vás ale přepadne zmrzlý víkend, kdy se vám nechce ani pro čerstvé rohlíky ke snídani, zkuste si jaro přivolat pomocí našich tipů na lehké květinové dekorace. Aby dekorace vydržely co nejdéle, stavte se v květinářství pro umělé květy.

Váza pro květy bez vody

Pro vytvoření této “vázy” budete potřebovat dřevěnou podložku, provázek, lepidlo, umělé květy a tavnou pistoli.

Dřevěná podložka, dostatečně velké prkýnko nebo úzké laťky stlučené k sobě, by měly kontrastovat s vybranými květy. Pokud tedy zvolíte u květin jemné pastelové barvy, použité dřevo by mělo být tmavší a obráceně. Barvu dřeva samozřejmě můžete doladit různými nátěry.

Na dřevo si z provázku uděláme obrys vázy. Může to být obrys klasické vysoké vázy s rozšířeným hrdlem nebo běžná zavařovačka. Poté naaranžujte květy tak, aby měl každý kvítek svůj prostor a nebyl překrýván jiným. Máte? Teď už stačí jen všechno na podložku přilepit. Provázek přilepte tekutým lepidlem, které při schnutí zprůhlední, a květiny fixujte tavnou pistolí klidně na více místech, abyste měli jistotu, že se květina nepohne.

Výsledný obraz můžete pověsit na zeď, nebo opřít do prázdného kouta. Alespoň do chvíle, kdy umělé květiny vystřídají ty čerstvé z trhu.

Jarní věnec

Zdobit vstupní dveře jen na vánoční nebo velikonoční svátky by byla velká škoda. Nejenom že věnec bude dělat radost vám při příchodu domů, stejně tak potěší i sousedy a kolemjdoucí. A nemusíte ho kupovat, krásný věnec zvládnete vyrobit i sami. Budete potřebovat jen úzké větvičky, umělé květy, tavnou pistoli, drátek a pokud chcete silnější věnec, bude se hodit i slaměná výplň.

Z prvních jarních procházek si přineste delší proutky, kterými můžete buď obalit slaměnou výplň nebo z nich splést užší věnec. S neposednými větvičkami vám pomůže tenký vázací drátek. Když jste spokojeni s velikostí a tvarem, rozpalte tavnou pistoli a začněte přilepovat umělé květy. Velmi pěkně vypadají věnce, které mají část proutků odhalenou a zbytek je pokrytý květy těsně jeden vedle druhého.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží