Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Proč je pořádek na kancelářském stole důležitý

Váš pracovní stůl je váš hrad - a je jedno, zda pracujete v open space kanceláři s dalšími kolegy nebo máte kancelář sami pro sebe. To, jak se v práci cítíme, utváří mimo jiné i naše pracovní místo. Tak se pojďme podívat na to, jak ho udržovat čisté a přehledné i v době největšího pracovního náporu.

Pro výkon v práci je důležité nejen správně nastavená pohodlná židle a výška i velikost stolu. Ale i vzdálenost, z jaké se díváte do monitoru. Jako minimální vzdálenost očí od monitoru lékaři doporučují 30 cm.

Pokud je rozmístění a usazení u stolu pohodlné, máme z poloviny vyhráno! Teď ještě, jak si uspořádat pracovní desku?

Na desce bude, ať chceme nebo nechceme, podstatnou část zabírat klávesnice a myš, popřípadě přenosný počítač. Kolem klávesnice by mělo být volné pole a v nejbližším prostoru volné papíry nebo blok na poznámky a dále ty psací potřeby, kterými píšete nejčastěji. Velice pohodlně se píše třeba s kuličkovým perem Pilot RexGrip. Má příjemný úchop i při psaní dlouhého textu a píše hladce a tence.

O něco dále, avšak stále natolik blízko, abyste si mohli pohodlně věci podat by měla být sklenice s vodou, telefon a ostatní psací potřeby - zvýrazňovače, nůžky, sešívačka, lepící páska a další kancelářské nezbytnosti. Nejdále mohou být dokumenty čekající na vyřízení nebo kalendář.

Každý si na stole vytvoří svůj systém a je ideální, pokud se na tomto pracovním prostoru lidé nestřídají. V případě, že pracovní prostor sdílíte, je hlavní udržovat pořádek a své osobní věci uklízet. Urovnat poznámky za celý den, tužky vrátit do kancelářských organizérů a odnést nádobí nezabere tolik času a druhý den vám chaos nebude kazit začátek pracovního dne a s chutí se vrhnete do dalších úkolů.