POZOR. Ve středu 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Proč jsou stroje na vzduchové polštářky oproti flopakům úspornější?

Publikováno: 22. 12. 2023

Balení a ochrana zboží jsou klíčovou součástí každodenního obchodního provozu, přičemž volba správného ochranného balícího materiálu může výrazně ovlivnit rozdíl ve finančních nákladech firmy i dopadu na životní prostředí. V poslední době jsou oblíbenými obalovými výplňovými materiály vzduchové polštářky či flopaky. Které jsou ale ekonomičtější a šetrnější vůči životnímu prostředí a je nutné tyto obalové materiály skutečně kupovat?

Primárním bodem při rozhodování je pro většinu firem úspora nákladů. Přestože se nákup flopaků může zdát jako levnější varianta oproti investici do stroje na vzduchové polštářky, pravidelné náklady spojené s nákupem flopaků se mohou vyšplhat na podstatně vyšší částku. Vlastní výroba výplňového materiálu navíc umožňuje přizpůsobit materiál přesně potřebám, pro které jsou v rámci balení určeny. Navíc existují inovativní způsoby, jak se samotné koupi výplňového materiálu vyhnout a vyrobit si jej sami za pomocí moderních strojů.

Stroje na výrobu vzduchových polštářků, jako je námi nabízený model EA2-S, jsou ideální pro menší a střední provozy. Jejich výhody spočívají v jednoduchém přenášení a nenáročné obsluze bez nutnosti výměny pásků. Primární výhodou je úspora místa při skladování – skladují se pouze role výplní, které se plní podle aktuální potřeby. Nejen že materiál poskytuje spolehlivou ochranu zboží, ale především je plně recyklovatelný. Rychlost plnění jsou 4m/min. Stroj zároveň zpracovává různé typy výplní, jako jsou polštářkové pásy či bublinkové pásy a rohože. Rozměry stroje jsou 405 x 220 x 195 mm. Díky velmi nízké hmotnosti výplní jsou sníženy přepravní náklady oproti jiným typům výplní. Pokud se jedná o úsporu materiálu, výplňový materiál tvoří pouze 1% výplně balíku, zbytek je vzduch, což nejenže dramaticky snižuje náklady na přepravu a balení, ale také představuje šetrnější možnost vzhledem k minimálnímu materiálu ve struktuře výplně balíku.

Obdobným strojem, který je dostupný na našem webu, je stroj EA2. Na rozdíl od již zmíněného stroje EA2-S se stroj EA2 liší rychlostí plnění, která dosahuje 8m/min. Tento model je zároveň oproti ostatním vybaven podsvíceným displejem, což umožňuje snadné sledování a ovládání procesu balení.

Třetím, zároveň nejvýkonnějším strojem na výrobu vzduchových polštářků, je PA2, jehož rychlost plnění dosahuje až 25m/min. Tento vysoce výkonný stroj představuje ideálního pomocníka pro náročné provozy, kde je potřeba rychlost a efektivita v procesu balení. Navíc lze na stroji použít všechny fólie označené „PA“ i „EA“, což poskytuje flexibilitu výběru materiálu dle konkrétních potřeb. Zároveň je tento stroj vybaven automatickou detekcí a přizpůsobením teploty svařování, což zajišťuje optimální kvalitu a bezpečnost vytvářených vzduchových polštářků. Tato pokročilá technologie zajistí a automaticky přizpůsobí teplotu svařování, což minimalizuje riziko poškození materiálu a zvyšuje efektivitu výrobního procesu. Oproti již zmíněným strojům se stroj PA2 vyznačuje rozměry 380 x 310 x 280 mm a není zde potřeba využití kompresoru. 

 

Zapůjčení či nákup stroje

Tento výkonný stroj PA2 si zároveň můžete přímo u nás na prodejně pronajmout, nebo dokonce zapůjčit zdarma na celý rok a to v případě, že odeberete minimálně 20 rolí ročně. V případě neodebrání minimálního požadovaného počtu rolí se poté cena projednává individuálně, abychom vám mohli nabídnout vhodné řešení odpovídající konkrétním potřebám. Mimo jiné zajišťujeme i kompletní servis. V rámci pronájmu stroje dodáme potřebné fólie a navíc Vám nabídneme kompletní balící řešení včetně krabic na balení. Výhodou strojů na vzduchové polštářky je také úspora skladování, jelikož se materiál plní vzduchem až na místě. Tím eliminujeme potřebu velkých skladovacích prostor a zajišťujeme, že nebudete skladovat zbytečné množství objemných balících materiálů. Tímto způsobem můžete nejen získat efektivní stroj, ale i výrazné úspory oproti ostatním výplním. 

Veškeré stroje na vzduchové polštářky si zároveň můžete vyzkoušet přímo u nás na prodejně v Praze 4 - Libuši, a to vždy od pondělí do pátku, od 7:00 do 19:00 a v sobotu od 8:00 do 14:00.

 

autor:
Kateřina Polášková

marketingový specialista

 


Související zboží