POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Protinárazové obálky - spolehlivá ochrana křehkých zásilek

Publikováno: 17. 7. 2019

Posíláte zásilku a máte strach, že by mohla přijít k úrazu? Běžná obálka je přece tak tenká, jen jedna vrstva papíru. Citlivé zásilky potřebují více.

Posílání křehkého balíčku jsou někdy slušné nervy. Na zásilce vám záleží a nemáte pod kontrolou, jak s ní pošta či dopravce nakládá. Budou si ji předávat v rukavičkách, nebo s ní všude mrsknou? Abyste měli aspoň trochu jistotu, že vše došlo k adresátovi v pořádku, musíte udělat maximum vy sami. Začíná to už u správného obalu.

Pokud se o zásilku bojíte, určitě ji neposílejte běžnou obálkou, když existují speciální obaly pro křehké zásilky. Vyztužené protinárazové obálky jsou bezpečný způsob balení pro drobnější předměty, které je třeba zaslat poštou.

Nejběžnější jsou bublinkové obálky, které v sobě spojují dva spolehlivé obalové materiály. Z vnější strany jsou opatřené papírem, uvnitř je vrstva bublinkové polyetylénové fólie, která chrání přepravované předměty před nárazem a úderem. Jsou odolné, lehké, dobře pohlcují nárazy a navíc jsou z vnější papírové strany opatřeny i voděodolným nátěrem. Vaše zásilka je tak v suchu nejen obrazně, ale doopravdy.

Další alternativou je ECO obálka s kartonovou výplní. Má podobné kvality a stavbu jako bublinková obálka, ale nejsou v ní žádné plasty. ECO obálka je vyrobená ze dvou vrstev papíru, mezi kterými je výplň z kartonové střiže. Pokud tak chcete dobře ochránit zásilku a chcete zároveň myslet i na přírodu, je tato obálka jasnou volbou.

Oba typy obálek pak disponují klasickou oboustrannou lepící páskou, která zajistí snadné uzavírání, které jen tak nepovolí. S protinárazovými obálkami se už nemusíte o zásilku bát.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží