Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Protipožárni deka - pro případ požáru i odpočinku při cestě

Samozřejmě, že nechceme přivolávat žádné nešťastné náhody, ale mít v autě protipožární deku je právě ta věc, kterou vždycky uvezete, neobtěžuje vás a nikdy nebudete litovat, že jí máte. A pro jistotu jí můžete mít i v domácnosti, dílně nebo laboratoři.
 

Nehořlavá deka je vyrobena ze skelných vláken. Nenasaje do sebe vodu ani oleje a má nešpinivou úpravu. Pokud by to ale bylo nutné, je možné ji vyprat v pračce.
 

Nehořlavou deku můžete využít i v situacích, které nejsou zdaleka tak kritické. Jedete například už dlouhou dobu autem a potřebujete zastavit a sednout si chvíli u krajnice do trávy a odpočinuli si. Není problém. Vytáhnete z auta deku a můžete si užívat klid. Řidiči často potřebují deku, aby si neušpinili interiér vozu. Znáte to. Jedete někam na víkend a při cestě domů jsou vaše boty celé od bláta. Není nic jednoduššího než je v kufru auta raději položit na deku. Přeci jen se bude lépe prát deka než čistit celý kufr.
 

Na cestě se také může stát defekt na pneumatice a bude nutné jí vyměnit. V tom případě si na deku můžete při výměně kola kleknout a nezašpinit si tak oblečení, ve kterém jste plánovali dorazit na schůzku.

 

A pak je tu ta nepříjemná možnost požáru. Ať už v autě nebo v domácnosti. Jak deku použít? Pokud uvidíte začínající požár, stačí přes ji něj. Nehořlavá skelná vlákna společně s omezeným přístupem vzduchu zapříčiní uhašení požáru. V těchto náročných situacích, kdy si díky vypjaté situaci nemusíme vědět rady, se hodí něco tak jednoduchého, na co se nedá zapomenout.

 

Tato protipožární deka vám může pomoci při řešení krizových situací. Ale my vám přejeme, aby jste ji vytahovali z auta vždy jen při těch příjemných, kde žádný oheň není.