POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Protiskluzová podložka do nákladních aut

Publikováno: 13. 7. 2018

Podložka se běžně používá v dodávkách, nákladních autech i velkých kamionech. Těžký náklad se totiž během jízdy může pohybovat a poškodit se, případně poškodit jiné zboží, které převážíte. Sami nejspíš víte, že bez protiskluzové podložky se náklad hýbe i při pomalejší a opatrnější jízdě. Proto se běžně používá protiskluzová podložka, kterou si nyní můžete koupit i u nás.

Podložka zamezí pohybu nákladu

Protiskluzová podložka se prodává jako role o šířce 25 cm s návinem 5 metrů. Výrazně zlepšuje třecí sílu mezi nákladem a podlahou a zamezí tak pohybu během přepravy. Podložka je vyrobena ze speciální pevné gumy a je široká 8 mm. Nejlépe fixuje naložené palety a používá se nejen v nákladních autech, ale také v kontejnerech, v dodávkách nebo v železničních vozech. Podložku můžete dát po celé podlaze nákladního prostoru nebo jen pod okraje palet tak, aby se během přepravy nepohybovaly. Protiskluzová podložka se samozřejmě používá opakovaně, jen tak se nezničí a vydrží vám dost dlouho.

Pomohou i upínací popruhy

Proti pohybu naložených palet nebo dalšímu přepravovanému zboží se mohou používat i upínací popruhy. Použití upínacích popruhů je však celkem zdlouhavé a pracné, navíc jich potřebujete více, abyste zafixovali veškeré přepravované zboží. Často vám budou stačit právě jen protiskluzové podložky. Když vezete něco opravdu drahého a chcete mít jistotu, můžete použít obojí – náklad podložit podložkou a zboží ještě uchytit upínacími popruhy. Tak budete mít jistotu bezpečného převozu cenného zboží.

Cena a další výhoda podložky

Uvedená role šíře 25 cm a návinem 5 metrů stojí pouhých 423 korun včetně DPH. Na závěr zmíníme ještě jednu přednost této gumové podložky. Můžete ji totiž využít i jako výplň mezi dvěma náklady. Guma totiž výborně tlumí nárazy a pomůže tak zabránit poškození i v této poloze.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží