POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Protiskluzová podložka snadno zabrání pohybu nákladu

Publikováno: 4. 4. 2018

Pokud přepravujete těžké zboží pravidelně asi o nich víte, pokud jednorázově, třeba při stěhování, určitě se po nich podívejte. Řeč je o protiskluzových podložkách pod náklad.

Převážet objemný náklad není žádná legrace, kdo zažil, tak ví. Náklad se v dodávce vrtí a každá zatáčka se zdá prudší. Někdy si to ani neuvědomíme, ale ani opatrnější jízda není zase o tolik opatrnější než když to ženete v běžném autě.

Stejně jako se vám v kufru občas rozsype nákup, rozsype se vám i těžký a o poznání dražší a citlivější náklad. Aby se to nestalo, můžeme náklad upevnit upínacími popruhy, ale to je poměrně dost práce. Je tu ještě jedna možnost. Jsou jí protiskluzové položky.

Jsou vyrobeny z pevné gumy a jejich hlavní funkcí je zvýšit tření mezi podlahou přívěsu nebo dodávky a tím, co přepravujete. Skvěle fungují například při zajištění palet, které se jinak rády posunují. Podložky využijete jak v běžných nákladních vozech, tak i na železnici nebo pokud přepravujete zboží v kontejneru.

Praktičnost podložek se ještě umocňuje tím, že někdy nejste přímo řidičem a nemáte tak kontrolu nad tím, jak citlivě bude vaše cenné zboží přepravováno.

Protiskluzová podložka se prodává na roli a má délku 5 metrů a šířku 25 cm. To je dostatečná velikost pro běžné typy přepravy. Stačí pár rolí a můžete pokrýt i celou podlahu nákladního vozu. Většinou však postačí umístit podložku pod kraje palety. Tloušťka role 8mm zajistí, že i přes velké namáhání, které ji čeká, něco vydrží a bude vám sloužit i opakovaně.

Podložku můžete využít i jako výplň mezi dvěma náklady. Guma skvěle tlumí nárazy a snadno zabrání poškození.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží