POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Průmyslové balicí papíry

Publikováno: 16. 10. 2019

Kromě dárkových balících papírů, které využívá většina z nás každé Vánoce, existuje také široká paleta průmyslových balicích papírů. Jednotlivé typy těchto papírů mají různé vlastnosti a hodí se tak pro různá odvětví. Většinou se prodávají v rolích a mají hnědo-šedou barvu. Jedná se o české výrobky, které se vyrábějí z recyklovaného materiálu.

Typy průmyslových balicích papírů

Pojďme se podívat na jednotlivé druhy balicích papírů:

  • Klasický balicí papír. Tento balicí papír má vyšší gramáž, hodí se k balení zásilek. Když ho zmačkáte, dá se použít i jako výplň nebo vystýlka. Nicméně nikdy nebudou tak efektivní, jako speciální výplňové materiály.

  • Antikorozní papír. Chrání přepravované a skladované kovové zboží proti korozi. Obsahuje VCI inhibitory koroze. Působí jak při kontaktu, tak uvnitř uzavřeného prostoru bezkontaktně. Velmi jednoduše se aplikuje a následně odstraňuje při vybalování. Plní funkci mechanické i antikorozní ochrany v jednom. Po vybalení je zboží ihned připraveno, bez nutnosti očištění. 

  • Hedvábný balicí papír. Hedvábný papír na balení je vhodný na balení drobností během přepravy - sklo, porcelán, keramiku, ale také na dárky a květiny. Hedvábný papír se používá také při balení kožených výrobků, které chrání proti poškrábání. 

  • Kloboukový balicí papír. Šedý kloboukový balicí papír je tenký a velice ohebný. Lze do něj balit drobnosti, květiny, bonboniéry apod.

  • Gačovaný papír. Speciální antikorozní balicí papír, který je napuštěný parafínovým gačem. Je vhodný pro balení zboží, které je určeno k delší přepravě, či skladování v prostorách se zvýšenou vlhkostí.

  • Pergamenová náhrada. Hnědý balicí papír zvaný pergamenová náhrada je ideálním materiálem pro balení potravin (masa, uzenin apod.). Oproti jiným druhům papíru je pergamenová náhrada nepromastitelná, odolává vodě. Hlavní surovinou při výrobě je buničina. Pergamenová náhrada má atest pro styk s potravinami, může s nimi tedy přijít do přímého kontaktu. 

  • Balicí papír s PE nástřikem. Bílý balicí papír s polyetylenovým nástřikem. PE nástřik je voděodolný, papír zůstává i s nástřikem velice ohebný. Používá se i k balení potravin, především masných výrobků, je tedy hygienicky nezávadný.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží